Vergeet je tuin in de winter periode niet!

Vergeet je tuin in de winter periode niet!

Uit onderzoek van GFK blijkt dat het aantal mensen dat in de tuin actief is flink is afgenomen. Vooral in de winterperioden vergeten of verwaarlozen mensen hun tuinen.

Hoe kan het dat in de winterperiode geen aandacht besteed wordt aan de tuin?

De tuinbranche ziet al jaren een verkleining van het aantal mensen die in de tuin actief zijn. Mensen verlies hun binden met de natuur. Tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar snelle resultaten en wordt er voornamelijk vanuit binnen gewerkt. Daarnaast heeft het tuinieren veel concurrentie van andere vrijetijdsbestedingen gekregen.

Weersveranderingen

In de laatste 10 a 20 jaar is er veel veranderd in het weer. Deze weersveranderingen hebben ervoor gezorgd dat er een verschuiving heeft plaats gevonden in de beste tijd voor het werken in de tuin. Doordat de temperatuur is toegenomen maar er nog steeds veel regen valt is de herfst periode de beste periode om in de tuin te werken.

Wat te doen in de herfst/winterperiode?

In deze natte, warme periode krijgen planten de kans om hun wortels gemakkelijk diep in de grond te steken. Het toedienen van meststoffen in het najaar zorgt ervoor dat planten meer voedingstoffen kunnen opnemen en een verhoging van de bodemkwaliteit.

Het najaar is ook het seizoen om bloembollen te poten. Ben je op tijd met het poten van bloembollen dan heb je in januari al een tuin vol met kleur!

Met vriendelijke groet,

Kevin Wanschers

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: