Now Reading
Het vereenvoudigen van een scheiding

Het vereenvoudigen van een scheiding

gebroken hart

Scheiden is nooit een leuk iets. Vaak komt er veel verdriet bij kijken. Er zijn echter wel een aantal hulpmiddelen die een echtscheiding niet makkelijker maken, maar wel kunnen helpen te vereenvoudigen. Soms is de communicatie binnen een huwelijk namelijk ernstig verstoord, wanneer mensen besluiten te scheiden. Hier volgen een aantal tips die u kunnen helpen tijdens een echtscheiding.

Het inhuren van een advocaat

U kunt besluiten om een echtscheidingsadvocaat in de hand te nemen. Deze voorziet u van deskundig advies omtrent het opstellen van een echtscheidingsconvenant. Vaak werkt een advocaat op basis van een vast tarief. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Wanneer u geen dingen over het hoofd wilt zien, dan doet u er goed aan deze in te schakelen tijdens uw echtscheiding. Voor een goede advocaat kunt u kijken bij Kessels Hanssen t’Sas advocatenkantoor in Breda.

Het inschakelen van een mediator

Een andere oplossing die een echtscheiding enigszins kan vereenvoudigen, is door gebruik te maken van mediation. Een mediator bemiddelt vooral tijdens een echtscheiding. Zeker wanneer de communicatie tussen u en uw ex-partner verstoord is, kan dit een prima oplossing zijn. Een mediator zorgt er namelijk voor om in gesprek te blijven met elkaar en zo tot een oplossing te komen.

Lees ook
Familiedag organiseren voor jong en oud

Het inschakelen van een externe partij

U moet niet vergeten dat er met een echtscheiding veel zaken geregeld moeten worden. Wat dacht u bijvoorbeeld van de verkoop van het huis en waar gaan de kinderen wonen? Het zijn allemaal zaken die de aandacht verdienen, daarom kan een externe partij inschakelen van grote waarde zijn. Hij benadert zaken objectief en attendeert u daarnaast op zaken die u misschien over het hoofd dreigt te zien, door alles dat er in uw leven gaande is. Wanneer u een externe partij inschakelt, weet u zeker dat u niets vergeet!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top