Veilig online shoppen voor uw sint inkopen

Veilig online shoppen voor uw sint inkopen

Waar u normaal gesproken vaak naar de winkel gaat om cadeautjes te halen zal u het dit jaar toch anders aan moeten pakken. U zult of alles in een keer moeten halen of misschien vindt u het toch fijner om online te shoppen. Heeft u wel eens vaker online geshopt of begint u net aan de online inkopen? Het is dan belangrijk om goed te kijken waar u iets aanschaft want niet alle webwinkels zijn echt. Hoe komt u er achter of het een echte webwinkel is?

Controleer de keurmerken

De meeste webwinkels hebben een speciaal keurmerk zoals het Thuiswinkel waarborg, Keurmerk Webshop of Qshop kenmerk. Staat het op de site? Check dan ook bij het keurmerk of ze inderdaad aangesloten zijn. Vaak wordt ook enkel de een plaatje van het keurmerk op de site geplaatst terwijl ze hier niet op zijn aangesloten.

Check de site eens in een zoekmachine

Haal de naam van de webshop eens door de zoekmachine. U kunt daarbij het wordt klacht, oplichting of fraude daarbij gebruiken. Mochten mensen iets niet geleverd krijgen zult u dit dus terug kunnen vinden in de zoekmachine. Is dat het geval dan kunt u beter niet bestellen op deze site. Andere klachten zoals later geleverd als iets niet compleet is zal dit geen probleem zijn in de meeste gevallen zal dit wel opgelost worden. Als ze maar een pakketjes leveren zult u niet te maken hebben met een oplichter.

Staan er contact gegevens bij?

Het is ook goed om alle contactgegevens te controleren. Staat er al geen telefoonnummer bij dan vindt ik het zelf al niet zo prettig dus check of dit op de site staat. Staat er een goed mailadres bij en ook adres gegevens? Zoek deze dan ook op of ze wel bestaan niet dat het een tijdelijk kantoor pand is. Het mail adres zou u ook kunnen testen door een vraag toe te sturen over het gewenste product. Haperd de mail, duurt het lang en krijgt u daarna ook nog eens geen reactie? Dan gaan de alarmbellen af en kunt u beter snel van deze webshop af gaan.

Hoe te betalen?

Het is natuurlijk erg riskant om alles vooruit te betalen terwijl dit vaak wel gebruikelijk is bij webwinkels. Wanneer u een betaling doet checken dan of het bij een Nederlandse bank is, een buitenlandse bank zal een stuk minder betrouwbaarder zijn. Als er ook om een betalingsverzoek wordt gevraagd via facebook of via een money transfer zoals western union of money gram is dit ook vaak onbetrouwbaar. De veiligste optie voor het betalen is met via paypal of credit card, wanneer u iets niet ontvangen heeft zult u het geld namelijk terug krijgen door de aankoopbescherming die het heeft. In sommige gevallen is het ook mogelijk om achteraf te betalen maar deze optie zult u niet zo vaak meer tegen komen.

Ga veilig online shoppen voor uw sint inkopen.