Now Reading
Veertig jaar geleden eerste mobiele telefoon

Veertig jaar geleden eerste mobiele telefoon

Tegenwoordig verschijnt het ene technologische snufje na de andere op de markt. Wie heeft er tegenwoordig bijvoorbeeld geen mobiele telefoon meer? Gisteren, maar dan veertig jaar geleden, ontstond de eerste mobiele telefoon.

Deze telefoon werd door Motorola-uitvinder Martin Cooper op 3 april 1973 voor het eerst gebruikt. De kleine mobiele telefoontjes met touchscreen die iedereen tegenwoordig heeft lijken hier in geen enkele manier meer op. De eerste mobiele telefoon was nauwelijks draagbaar, hij woog namelijk meer dan een kilo.
Op dat moment was de mobiele telefoon nog niet genoeg ontwikeld om ook daadwerkelijk op de markt te komen. Dit gebeurde pas tien jaar later.

Het idee van de mobiele telefoon van toen is ook helemaal weg. Waar er vroeger alleen maar mee gebeld kon worden, wordt het toestel tegenwoordig voor veel meer dingen gebruikt. Denk aan e-mail, spelletjes en het maken van foto’s. Voor veel mensen is bellen dan ook niet meer de hoofdfucntie van het toestel.

Als je kijkt naar deze verschillen, vraag je je dan ook wel eens af hoe de mobiele telefoon er over tien of twintig jaar weer uit zal zien?

Lees ook
elektriciteit

Ook uitjes en activiteiten passen zich aan op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Verken de stad Dordrecht niet meer door middel van een kaart maar ga voor een GPS-tocht.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top