Now Reading
Veel materiele schade en letselschade op wintersport

Veel materiele schade en letselschade op wintersport

Als u op wintersport gaat, doet u er erg verstandig aan om een reisverzekering af te sluiten. Een ongeluk zit in een klein hoekje en dat is zeker op een wintersportvakantie het geval, aangezien u de gehele dag aan het sporten bent. Er komt veel schade en letselschade voor tijdens een wintersportvakantie. De smartphone wordt vaak bij de reisverzekeraar gedeclareerd. Steeds meer mensen gebruiken een smartphone op de piste, want naast dat het handig is om te kunnen telefoneren, worden de camera’s van smartphones ook steeds beter. Echter zorgt de combinatie van skiën en filmen soms voor gevaarlijke situaties, waarbij menig telefoon het begeeft. Daarnaast wordt schade aan de helm vaak bij de verzekeraar gedeclareerd. Een helm is verplicht bij kinderen en ook steeds meer volwassenen dragen er één. Verder begeven zonnebrillen het wel eens tijdens de wintersport en worden zonnebrillen regelmatig gedeclareerd bij de verzekeraar. Ook komt het veel voor dat skikleding, ski’s of snowboards gedeclareerd worden.

Naast materiele schade komt letselschade natuurlijk ook geregeld voor op een wintersportvakantie. Met skiën komt letsel aan de knie het meest voor. Er gebeuren ook veel ongelukken met snowboarders en dan moet de enkel of de pols het vaak ontgelden. Letsel aan de schouder, het hoofd of het been komt daarnaast ook regelmatig voor bij skiërs en snowboarders.

Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent voordat u op wintersportvakantie gaat. Wintersport gerelateerde schade wordt namelijk niet vergoed door de meeste basisreisverzekeringen. Voor wintersport moet u zich aanvullend verzekeren, omdat een wintersportvakantie meer risico met zich meebrengt. Per verzekeraar is de premie en de dekking verschillend. U kunt hier alle reisverzekeringen vergelijken en daarna gelijk de reisverzekering afsluiten die het beste bij uw situatie past.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top