Vanuit eigen land naar de mooiste plekjes in Europa

Vanuit eigen land naar de mooiste plekjes in Europa

Vaak begint een cruisevakantie met een vliegreis naar de vertrekhaven. Er zijn echter ook schitterende cruises die comfortabel vanuit Nederland vertrekken. De vertrekhavens Amsterdam en Rotterdam zijn goed bereikbaar en de doorvaart door het Noordzeekanaal of de Nieuwe Waterweg is al een belevenis op zich. Dat is nog eens een ontspannen begin van uw vakantie!

Van voordeur tot loopplank
Uw reis begint wel heel comfortabel als u met uw eigen auto tot vlakbij het schip rijdt. Ook met de trein zijn de vertrekhavens goed te bereiken en als u voor de taxi kiest, wordt u bijna voor de loopplank afgezet! Geen gesleep met uw bagage: uw koffers worden voor u aan boord gebracht en in uw hut gezet. Na het inchecken stapt u aan boord en voor u het weet staat u aan de reling en ziet u de vertrekhaven aan het schip voorbijglijden. U bent klaar om te beginnen aan een ontspannen cruisevakantie.

Populaire bestemmingen bij vertrek vanuit Nederland
Het adembenemende natuurschoon van de Noorse Fjorden met watervallen en idyllische dorpjes. De ruige kust bij de Noordkaap waar de zon tussen half mei en half juni niet ondergaat. Of de Oostzee met noordelijke hoofdsteden als Kopenhagen, Stockholm en Tallinn met als hoogtepunt sprookjesachtig St. Petersburg. Een bezoek aan de Hermitage met haar enorme kunstcollectie en schilderijen van Nederlandse meesters is echt een must. Ook het buiten de stad gelegen Peterhof, het zomerpaleis van Peter de Grote, met prachtig aangelegde parken en fonteinen in Rusland, is absoluut de moeite waard. Of maak een cruise naar Groot-Brittannië en IJsland en ga op zoek naar IJslandse geisers en watervallen, Schotse kastelen en Ierse pubs.

Benieuwd? Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: