Uitslag van het sportonderzoek

Uitslag van het sportonderzoek

In dit artikel leest u de uitslag van ons sportonderzoek. Graag dank ik u hartelijk voor het deelnemen aan het ´sportonderzoek´. Er is maar liefst een response van 414 waarvan een volledige response van 311, geweldig.

Uw sportervaring
Zoals u allen weet is sporten goed voor zowel uw lichaam als geest. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat ruim 50% van de respondenten al langer dan 10 jaar sport, het grootste percentage respondenten sport maar liefst langer dan 50 jaar. Zelf sport ik ook al sinds ik een klein meisje ben.

Opvallend is dat zeker 10% 4 keer of vaker per week sport. Een enkeling sport zelfs 7 keer of vaker per week. Gemiddeld sport de respondent 2 keer per week zowel binnen als buiten en vaak op eigen initiatief. De respondent is dan ook geen lid bij een vereniging.

Zoals verwacht staat het percentage dat onder begeleiding sport vrijwel gelijk aan het percentage dat lid is van een vereniging.

Veel sporten vallen onder de categorie gymnastiek, vrije tijd en/of wandelen.
De meest beoefende sporten zijn tennis, fitness, wandelen en zwemmen.
Wanneer ik mijzelf met dit onderzoek vergelijk pas ik binnen de algemene resultaten. Naast dat ik al vrijwel mijn gehele leven sport, sportte ik net als velen 3 tot 4 keer per week en tegenwoordig 1 tot 2 keer.

Mijn sportervaring
Het is heerlijk om te sporten, om je gedachten even te laten gaan en om jezelf te verbeteren. Echt even alles uit jezelf halen.

Ik ben op jonge leeftijd begonnen met wedstrijdzwemmen, vervolgens ben ik rond mijn 8ste tot circa mijn 20ste gaan volleyballen. Dat was altijd erg gezellig, daarnaast was het erg prettig om deel uit te maken van een team. Bij tegenslag kon je elkaar te steunen, elkaar beter te maken en bij winst kon je alles met elkaar te kunnen vieren! Dat waren mooie tijden. Daarnaast heb ik even gefitnest, dit is totaal wat anders maar het kon helaas niet anders met mijn studie. Tegenwoordig probeer ik te hardlopen, dit lukt nog niet zo als ik wil maar het begin is er.
Tevens ga ik zo vaak mogelijk op wintersport, dat is echt mijn passie. Helemaal een met de wit besneeuwde bergtoppen, net een sprookje dat tot leven komt.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: