Now Reading
Uitgelicht: Schotland #1 bestemming van 2017

Uitgelicht: Schotland #1 bestemming van 2017

Schotland: het land van de Highland games, stoere mannen in kilts, Whisky, Loch Ness, doedelzakken en haggis. Steeds meer mensen gaan deze kant van Europa verkennen, niet alleen door de bereikbaarheid en het natuurschoon – maar ook wegens de veiligheid. Schotland kan met recht #1 bestemming van 2017 worden genoemd!

Veilig op reis
Tijden lijken te veranderen en de wereld verandert mee. Op vakantie gaan wordt steeds risicovoller. Tunesië, Gambia en Turkije nemen af in populariteit door de politieke onrust die er heerst. Gelukkig zijn er in Europa zijn tal van gebieden waarvan u vrijwel zeker kunt zijn dat er niets zal gebeuren. Schotland is hier een perfect voorbeeld van. Dit land leent zich door de ligging ook nog eens uitstekend om te gaan verkennen per bus. Het land ademt magie; het is dus niet zo gek dat Schotland in aanzien stijgt voor Nederlandse vakantiegangers. Wat moet u hier absoluut gaan zien?

Pittoresk Pitlochry
Pitlochry is klein, levendig en charmant stadje in het midden van Schotland. De prachtige bergachtige natuurgebieden liggen om de hoek. Hier geniet u van het uitzicht over de rivier de Tummel. Pitlochry is in Victoriaanse stijl gebouwd; zelfs Queen Victoria kwam hier in 1842 om het natuurschoon te bewonderen. Wordt u de volgende?

Shetlandeilanden & Orkney
In de Atlantische Oceaan, ten noordoosten van het vasteland van Schotland, liggen ongeveer 100 glooiende, groene eilanden. Hiervan zijn er 15 bewoond. Langs de kustlijn wordt u verrast door stijlen kliffen, afgewisseld met zand- en kiezelstrandjes. De Shetlandeilanden staan bekend om de grote kolonies van zeevogels die er te vinden zijn. Houd uw ogen open voor papegaaiduikers en noordse stormvogels! Orkney is overwegend groen en vruchtbaar. De Shetlandeilanden en Orkney zijn twee bestemmingen die perfect zijn om te combineren tijdens uw reis door Schotland.

Wist u dat?

  • Schotland twee keer zo groot is als Nederland, maar er veel minder mensen wonen?
  • U in Schotland links moet rijden?
  • Vooral in het Westen en de Highlands nog Gealic in plaats van Engels wordt gesproken?
  • Het water van Loch Ness 226 meter diep is en erg troebel?
  • De bekende acteur Gerald Butler uit Schotland komt?
  • Whiskey uit Ierland en de Verenigde Staten met een -e wordt geschreven, whisky uit Schotland en Canada zonder -e?

De laatste tip: bent u in Schotland, sla dan ook Edinburgh niet over. Zowel het oude als het nieuwe gedeelte van Edinburgh vallen onder UNESCO World Heritage Site. Kortom, Schotland biedt een veelzijdige en bijzondere regio binnen het Verenigd Koninkrijk!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top