Now Reading
Uitgebreide aanvullende zorgverzekering nodig? Wees op tijd met uw zorgverzekering 2017

Uitgebreide aanvullende zorgverzekering nodig? Wees op tijd met uw zorgverzekering 2017

Verwacht u in 2017 veel zorg nodig te hebben? Wees dan op tijd met het uitzoeken van de juiste zorgverzekering. Want als u een uitgebreid aanvullend pakket nodig heeft, krijgt u misschien te maken met medische acceptatie.

Medische acceptatie bij de zorgverzekering
Wanneer u veel zorgkosten verwacht, willen sommige zorgverzekeraars dit van tevoren weten. Zij stellen u een aantal vragen over uw gezondheid en willen soms ook een verklaring hebben van een medisch specialist, bijvoorbeeld uw tandarts. Dit geldt met name voor:

  • Tandartsverzekeringen met een vergoeding van 1000 euro of hoger.
  • Vergoeding van medicijnen van 1000 euro of meer.
  • Volledige vergoeding van fysiotherapie.

Als de verzekeraar vindt dat de verwachte kosten te hoog zijn, mogen zij u weigeren voor de aanvullende verzekering. Wel bieden ze u altijd een pakket aan met een lagere dekking waarvoor ze u wel accepteren. Voor de basisverzekering zijn alle verzekeraars sowieso verplicht om u te accepteren, want hier geldt een wettelijke acceptatieplicht.

Wat als u wordt afgewezen?
Accepteert een zorgverzekeraar u niet en is het alternatieve pakket dat zij aanbieden geen optie? Dan kunt u natuurlijk bij uw huidige zorgverzekeraar blijven, of op zoek gaan naar een andere zorgverzekeraar die u wel accepteert. Omdat dat extra kost tijd, is het verstandig om u nu alvast te verdiepen in uw zorgverzekering voor 2017. Dan heeft u rustig de tijd om een goed pakket uit te zoeken.

Ook kunt u een zorgverzekeraar uitkiezen die geen medische acceptatie hanteert. Houd er wel rekening mee dat de premie daar vaak hoger is of de vergoeding lager.

Overzicht zorgverzekeraars met medische acceptatie
Het aantal zorgverzekeraars waarbij u met medische acceptatie te maken krijgt, is de afgelopen jaren gelukkig steeds minder geworden. Bekijk op de website van Independer een overzicht van de zorgverzekeraars die in 2017 een medisch selectiebeleid hebben.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top