Now Reading
Tuinieren in maart

Tuinieren in maart

Trek je werkhandschoenen alvast aan! In maart begint de lente, ook wel het startseizoen van het tuinieren. Dat kan heel gezellig zijn als je het samen doet. Vraag je kinderen of kleinkinderen of zij ook een handje mee kunnen helpen. Je wilt natuurlijk voor de zomer al je tuin netjes bewerkt hebben.

Vind je tuinieren leuk, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Hieronder lees je wat je deze maand kan doen om jouw tuin netjes te bewerken.

Gazon harken
Wil je dat het gras gezond blijft en gaat groeien? Dan kun je het beste je gazon harken. Pak de hark en ga direct aan de slag. Door het harken krijgt het gazon meer ruimte om te groeien.

Planten
In maart zijn er bepaalde planten die dan nog beter groeien. Dit zijn bomen, heesters, rozen, druivenplanten en hagen. Een druivenplant kan daarentegen het hele jaar gekweekt worden in een pot, maar als je hem in maart plant gaat het makkelijker. Dit geldt ook voor bramen.

Eigen groenten kweken
Wat is er nou lekkerder dan het kweken van eigen groenten? In maart kun je het beste de groenten zaaien. Denk hierbij aan sla, komkommer, aubergine en tomaat. Een tip is om het zaad ongeveer tot 1,5 cm diep te zaaien.

Snoeien
Knotwilgen en klimrozen kun je makkelijk snoeien door de zijkanten er af te halen. Een klimop heeft takken die los hangen en deze kan je het beste verwijderen door ze te snoeien.

See Also
3 dagen fietsen met een verblijf in een kasteeltje

tuinieren in maart2Tuinmeubelen kiezen
Als je wilt dat je tuin zomer proof is, dan kan je in de lente al beginnen met het oriƫnteren naar mooie tuinitems. Zoek je nieuwe tuinmeubelen? Bezoek dan eens tuincentra of ga naar een tuinbeurs. Bij tuinbeurzen kun je genoeg inspiratie op doen. Deze tuinbeurzen worden vooral in de maanden maart en april gegeven.

Vergeet vooral niet dat het tuinieren ook leuk kan zijn! Zet bijvoorbeeld een leuk muziekje op.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top