Now Reading
Tropisch Thailand

Tropisch Thailand

Thailand heeft een overvloed aan jungle en exotische stranden die samengaan met een rijke geschiedenis en heerlijk eten. De verschillende eilanden van Thailand hebben voor elke reiziger wat. Duiken, zwemmen, spectaculaire watervallen en warmtebronnen maken deze eilanden dit de optimale bestemming voor een relaxte strand vakantie waarbij natuur en cultuur de hoofdrol spelen.

De Racha eilanden

Ten zuiden van Phuket ligt de nog nauwelijks bekende eilandengroep de Racha’s. De Racha eilanden Ko Racha Yai en Ko Racha Noi zijn te bereiken per boot. De snelste mogelijkheid vertrekt vanaf Ao Chalong en Rawai, vanaf hier kunt u met een speedboot binnen 25 minuten op het eiland zijn. Wilt u toch iets rustiger aandoen? Duikboten, vissersboten en grote charter boten doen er ongeveer anderhalf uur over maar bieden ruimere plaatsen ten opzichte van de speedboten.

Na een korte vaartocht arriveert u op Racha Yai, wat u meteen herkent door het parelwitte strand en de tropische palmbomen. Op het eiland worden uw voeten uw beste vriend, zorg dus voor slippers en of goede schoenen want over het hele eiland zijn zandpaden te vinden. Deze zandpaden zijn een netwerk van wegen die het hele eiland met elkaar verbindt. U kunt binnen 10-15 minuten van de oostkant naar de westkant lopen. Wilt u op een meer Thaise manier het eiland verkennen? De traditionele “longtailboten” zijn overal te vinden en bieden een unieke kans om het tropische eiland te ontdekken.

De provincie Krabi

Deze populaire strand bestemming kunt u niet missen tijdens uw rondreis Thailand. Als u de Krabi provincie gaat ontdekken dan zult u waarschijnlijk beginnen in de stad Krabi. De stad Krabi is ook direct de perfecte uitvalsbasis om de provincie te ontdekken. Vanuit hier kunt richting Ao Nang, Had Yao of Rai Leh.

Ao Nangheeft een lang zandstrand wat omringd is door palmbomen, het wordt ook wel “het meest westerse strand” van Krabi genoemd. Restaurants, vervoersbedrijven en touroperators zijn overal te vinden. Dit maakt Ao Nang erg toegankelijk voor reizigers die een paar dagen willen blijven, of gewoon op doorreis zijn.

Had Yaois met zijn 7 kilometer lange zandstrand een onontdekte parel in Thailand. Hier is nog bijna geen sprake van resorts, hotels of appartementen wat zorgt voor een ongerept uitzicht die elders in Thailand ver te zoeken is. Het verblijven in Had Yao is een unieke ervaring, de luxueuze villa’s bieden rust en comfort.

Rai Leh is voor avonturiers dé plek om op vakantie te gaan. Het staat ook wel bekend als de “rots klimmer hot spot.” Hier vindt u de imponerende Thaiwand wall die u samen met een instructeur, of alleen kunt proberen te trotseren. Houdt er rekening mee dat voor beginnende klimmers hier veel afgezet is, een enkele route omhoog is mogelijk maar wordt afgeraden vanwege de moeilijkheidsgraad.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top