Now Reading
Torres del Paine

Torres del Paine

Het indrukwekkende Torres del Paine National Park
In het zuiden van Chili vind je het Torres del Paine National Park, het meest adembenemende nationale park van het land. In dit park word je omgeven door schitterende meren en gletsjers. Een park waar de bergen zo steil zijn als torens.

Onderweg naar het Torres del Paine National Park
Chili is een prachtig land met Patagonië als een van de natuurrijke hoogtepunten. Torres del Paine ligt in het meest geïsoleerde deel van Patagonië en is daarom per auto alleen vanuit El Calafate te bereiken of per vliegtuig vanuit Punta Arenas. Leg je de route per auto af, dan geniet je onderweg van het spectaculaire landschap.

Overnachten onder de sterrenhemel: Ecocamp Patagonia
In het noorden van het Torres del Paine nationale park vind je het Ecocamp Patagonia, een luxe tentenkamp. Alle kamers hebben de vorm van een iglo en beschikken over een raam in het dak, waardoor je ’s nachts oneindig naar de sterrenhemel kunt staren. Bij dit verblijf staat ecologisch toerisme centraal. Ze recyclen alles wat mogelijk is en er wordt gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare shampoo. Zo blijft dit bijzondere gebied ook voor toekomstige generaties een unieke ervaring.

Immens blauwe gletsjer
Vanuit het Ecocamp heb je dagelijks de keuze uit twee excursies: een rustige wandeling of een intensieve tocht. Daarnaast kun je ook per boot naar de Grey gletsjer. Mocht je deze boottocht willen maken dan kan je het beste vooraf reserveren. En vergeet je vooral niet warm aan te kleden. De Grey Gletsjer is extreem grillig en sommige scheuren zijn felblauw. Maak na de boottocht een wandeling en geniet van de mooie vergezichten op Lake Pehoé met de steile bergen van het park.

Ontmoetingen tijdens de fauna trail
Begin je fauna trail bij Sarmiento Lake onder begeleiding van een gids. Met een wandeling van zo’n 3 à 4 uur kom je vervolgens uit bij Laguna Amarga. Je hebt de kans om oog in oog te komen met condors, grijze vossen en een heleboel guanacos (lama’s).

Een intensieve trekking: Base of the Towers
Ga de uitdaging aan! Base of the Towers is een van de zwaarste tochten door het park, maar een echte aanrader voor de actieve wandelaar. Bereid je voor op een 9 uur durende tocht, die je grotendeels klimmend doorbrengt. Maar het uitzicht op de Torens, waarmee je tijdens de wandeling wordt beloond (als je goed weer hebt), is zeer de moeite waard.

Meer weten over dit prachtige park? Bekijk dan de reizen van Tenzing Travel die het Torres del Paine aandoen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top