Now Reading
TOP 3: Ontdek Portugal en blijf slapen in Pousadas

TOP 3: Ontdek Portugal en blijf slapen in Pousadas

De beste manier om kennis te maken met de rijkdom van de Portugese cultuur, historie en tradities is met een verblijf in de schitterende en vaak indrukwekkende pousadas.

In de jaren 40 van de vorige eeuw besloot de Portugese regering de “Pousadas of Portugal” in het leven te roepen. Dit had als doel om een groot aantal historische en cultureel belangrijke gebouwen te behouden door ze om te bouwen tot vaak luxe hotels. Veel Pousada hotels zijn voormalige kloosters, paleizen of kastelen, die volledig zijn gerestaureerd met behoud van het traditionele karakter uit vervlogen tijden en gecombineerd met hedendaags comfort en luxe.

De Pousadas zijn kleinschalig van opzet. Persoonlijke service en gastvrijheid behoren dan ook tot de standaard “faciliteiten”. In een pousada ben je echt te gast. Ook culinair kom je niet te kort: in de meeste pousadas staan de heerlijkste streekgerechten op de kaart. En vergeet de wijnkaart niet te bekijken…

Voor vandaag heb ik 3 heerlijke Toppers op een rijtje gezet om te genieten van een prachtige reis door Portugal en slapen in Pousadas. Boek nu ook zo’n heerlijke vakantie!

Top 3 Slapen in Pousadas

  1. Geschiedenis & Gourmet – 10-daagse Pousada fly-drive van Porto via Lissabon naar de Algarve
  2. 8 dagen Pousada fly-drive Centraal Portugal en Lissabon kust
  3. De Koningsroute – 15-daagse fly-drive in Portugal

Nog niet gevonden wat u zocht? Klik hier voor al onze reizen door Portugal.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top