Now Reading
De toekomst van elektrisch rijden

De toekomst van elektrisch rijden

Onderzoeksbureau Motivaction deed in opdracht van Natuur & Milieu en Milieudefensie onderzoek naar de mening van Nederlanders wat betreft elektrisch rijden. Dit onderzoek is gedaan naar aanleiding van Project A15.

Bereidheid groot, drempel hoog

Van de ondervraagden gaf zes op de tien Nederlands aan dat zij in de toekomst graag meer elektrische auto’s zouden zien rijden op de Nederlandse wegen. Minder mensen gaven aan in de toekomst bereid te zijn om een elektrische wagen aan te schaffen. Dit waren er slechts vier op de tien.De voornaamste reden voor het kopen van een elektrische auto is het besparen op het tanken. Driekwart van de ondervraagden gaf dit op als hoofdreden. Tweederde had het ontzien van het milieu als hoofdreden voor het elektrisch rijden.

Hoewel de bereidheid hoog is zijn er toch ook veel factoren die mensen terughoudend maken. Zo zijn de aanschafkosten hoog en is de actieradius van een elektrische auto vele malen kleiner. Ook het tanken is minder makkelijk en is nog lang niet overal mogelijk. Hoewel de gemiddelde elektrische auto 120 kilometer kan afleggen op een tank en het gemiddelde ritje in Nederland 16,7 kilometer is, zijn veel mensen toch bang om te stranden.

Project A15

Met behulp van de Nationale Postcode Loterij willen Natuur & Milieu en Milieudefensie de A15 tot de eerste duurzame snelweg maken. Het doel is om 40.000 mensen in 3.500 elektrische deelauto’s te laten rijden. De energie hiervoor moet komen uit lokaal opgewekte zonne- en windenergie. Veel mensen zijn vooral geïnteresseerd in het zelf opwekken van energie door bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak.

Lees ook
huizenprijzen

Bron: Natuur en Milieu

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top