Tips voor de vijftiger om met het juiste overhemd voor de dag te komen

Tips voor de vijftiger om met het juiste overhemd voor de dag te komen

Alhoewel ze het niet altijd toegeven, hebben mannen ook de behoefte om goed gekleed (lees stylish!) voor de dag te komen. Afhankelijk van de eigen voorkeur en geldende modetrends, zal je verschillende kledingstijlen voorbij zien gaan. Wat ook belangrijk is, is de leeftijd. Naarmate mannen ouder worden, zullen ze een andere kledingstijl prefereren. Bepaalde kledingstukken, die je in de garderobe van een twintiger vindt, zal je verzekerd niet terugvinden in dat van een vijftiger. Iets dat nooit uit de mode gaat en bij elke leeftijd past, is het overhemd. Of je nu in de dertig bent of juist net boven de vijftig, met een overhemd, gecombineerd met verschillende accessoires, kun je er in de meeste gevallen mee doorgaan. Er is hierdoor altijd vraag naar overhemden, je hebt er zelfs webshops, waar je terecht bent voor het online kopen van overhemden. Maar waar moet je, als vijftiger op letten bij het kopen van overhemden?

De juiste maat

Dit aspect geldt voor mannen van alle leeftijden, maar in het bijzonder voor de mannen die in hun veertiger/vijftiger jaren zijn. Alhoewel niet altijd, hebben mannen rond deze leeftijd geen fit lichaam meer en wordt de maat van een overhemd, des te belangrijker; met een te klein overhemd kom je nu niet zo makkelijk weg. Bij het kopen van het juiste overhemd, let er je vooral op dat de kraag en schoudernaden niet te strak zitten. Hetzelfde geldt voor de armsgaten, mouwen en manchetten. Het bewegen van je handen, moet makkelijk gaan. Dat betekent ook niet, dat ze groter dan nodig mogen zijn; je krijgt er een ongewenste, sloppy look van.

Kleuren

Naarmate je ouder wordt, verouderd de huid ook; het wordt dunner en wat bleker. Daar moeten de kleuren van je kleding ook aan, aangepast worden. Naast het klassiek, witte overhemd, is het aangeraden, lichtere kleuren, zoals marineblauw en grijs te kiezen.

Combineer met andere (kleding) accessoires

Ouder worden, kan ook in stijl. Rond deze leeftijd, kan je jezelf namelijk heel wat (exclusieve) accessoires en classy looks permitteren. Overhemden hoef je nu niet altijd te dragen als het oude vertrouwde pak, compleet met das en jas. Combineer je overhemd ook eens met een blazer, en goed zittende jeans voor een casual look. (bekijk voor de inspiratie eens de kledingstijl van Harrison Ford!). Passende accessoires, zoals een leather strap horloge, met gouden of zilveren frame, maken je look klassiek en compleet.

Ouder worden brengt heel wat kwaaltjes met zich mee. Alsof dat niet genoeg is, zal je ook je kledingstijl moeten aanpassen. Overhemden blijven gelukkig wel tot een van je opties behoren. Met de gegeven tips en het groot assortiment overhemden van Hemdvoorhem.nl, heb je binnen no time, de juiste, classy look gecreëerd.