Now Reading
Tips om uw rug te ontlasten tijdens een middagje tuinieren

Tips om uw rug te ontlasten tijdens een middagje tuinieren

Tuinieren

Het voorjaar en de zomer zijn de momenten om lekker van de tuin te genieten. Lange avonden en lekker weer zorgen er voor dat u tot ’s avonds laat in de tuin kunt zitten met een drankje en een hapje. Om echt te genieten van de tuin is het wel fijn als alles op orde is en u niet uitkijkt op onkruid en een groen terras. Dus tijd om te tuinieren om straks echt te kunnen genieten.

Onkruid verwijderen zonder rugpijn

Wanneer het weer mooi en warm weer is, gecombineerd met regen dan is dit het ideale klimaat voor onkruid om zich verder door te tuin te verspreiden. Het is belangrijk om het onkruid regelmatig te verwijderen en dan ook met de gehele wortel. Dit kan natuurlijk op de knieƫn, maar na een dag tuinieren zult u ervaren dat de rug hier minder blij van wordt. Met de juiste tools is het ook mogelijk om het onkruid staand te verwijderen. Dit kan door een onkruidsteker te gebruiken. U prikt de onkruidsteker om het onkruid heen. U kunt de hendel dan overhalen en het onkruid wordt dan met wortel en al verwijderd. Doordat de wortel ook uit de grond is komt het onkruid niet op dezelfde plek terug. Het gewenste resultaat zonder uw rug te belasten.

Geen onbegroeide plekken in de tuin

Rug vriendelijk tuinieren is natuurlijk fijn, maar u kunt er ook voor zorgen dat er zo weinig mogelijk onkruid komt. Dan hoeft deze ook niet verwijderd te worden. Een tip hiervoor is om zo weinig mogelijk onbegroeide plekken in de tuin te hebben. Een onbegroeide plek betekent namelijk een paradijs voor onkruid. Wanneer de plekken met goede planten begroeid zijn dan heeft het onkruid hier geen kans.

Gebruik een spade of hark

Er is divers gereedschap dat u in de tuin kunt gebruiken. Om het bukken tot een minimum te beperken raden wij aan om gereedschap te gebruiken waar u bij kunt blijven staan. Dus een spade of hark met een lange steel, zodat u niet hoeft te bukken om de grond uit te graven of los te harken. Ook het aanvegen van het terras kan makkelijk met een grote bezem. Veeg alles bij elkaar en dan hoeft u aan het einde het alleen nog op te vegen met een stoffer en blik. Ook deze bestaat er in een staande versie.

Geniet van tuinieren, maar denk ook aan uw rug. Wanneer de tuin weer aan kant is dan kunt u plaats nemen met een heerlijk glas wijn en genieten van de zomeravonden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top