Now Reading
Tips om lekker te koken met een magnetron

Tips om lekker te koken met een magnetron

De meeste mensen hebben thuis wel een magnetron. In de meest gevallen zal dit gebruikt worden om restjes mee op te warmen. Echter zijn er veel meer mogelijkheden om met een magnetron een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Ik geef u een aantal tips!

Gezond stomen

In een magnetron kunt u ook makkelijk groente of vis stomen. Bij sommige zit er een stoomfunctie op maar u kunt het ook makkelijk zelf doen. Leg de groente/aardappels of vis in een schaal en voeg wat water toe. Dek dit lichtjes af zodat de lucht nog wel kan ontsnappen. Het verschilt per magnetron hoeveel tijd u hiervoor nodig heeft dus check af en toe of het al klaar is.

Aardappels poffen

Gepofte aardappels zijn echte super makkelijk om te bereiden. Naast dat het super lekker is kunt u het dus ook gewoon klaar maken in de magnetron. U hoeft ze simpel weg in de magnetron te leggen en af en toe te prikken of ze al gaar zijn. Leg ze niet in aluminiumfolie want daar gaat de magnetron kapot van.

De heerlijke geur van roosteren

U kunt van alles gaan roosteren in een magnetron. Het gaat niet alleen lekker ruiken maar dit geeft ook extra veel smaak aan uw eten. Maak bijvoorbeeld broodkruim of rooster kokos, pijnboompitten of amandelen. Een simpel gerecht kunt u dus afmaken met de geroosterde smaak.

Huisgemaakte appelmoes

Nu u er achter gekomen bent dat een magnetron toch wel handig is kunt u zelf ook wat dingen uit proberen. Er zijn ook verschillende recepten te vinden die u eens uit kunt proberen. Zo kunt u ook eigen appelmoes maken. Simpelweg door geschilde appels met wat water, suiker en kaneel bedekt in de magnetron te zetten. Het is niet alleen snel maar ook super lekker.

See Also
Tips voor het schoonmaken van uw koffiezetapparaat

Gedroogde kruiden

Normaal zult u vaak een bakje kopen met gedroogde kruiden. Deze kunt u makkelijk een jaar in de kast bewaren en kunt u makkelijk pakken wanneer u aan het koken bent. Zelf kunt u ook uw eigen kruiden drogen. Door op een bord keukenpapier te leggen met daarop de kruiden zullen de kruiden binnen no time gedroogd zijn.

Extra tips

Naast het bereiden van eten zijn er ook een aantal andere dingen waarvoor u een magnetron kunt gebruiken.

  • Versuikerde honing weer vloeibaar maken
  • Bevroren etenswaren ontdooien zoals vlees of brood
  • Haal meer sap uit een citroen door deze vooraf 10 seconde in de magnetron te leggen
  • Door uitgedroogde mascara zonder dop met een bakje water in de magnetron te zetten is de mascara weer zo goed als nieuw
  • Ingedeukte pingpongballetjes uitdeuken

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top