Tips voor een nieuwe relatie na een scheiding

Tips voor een nieuwe relatie na een scheiding

Bent u niet meer gelukkig getrouwd en bent u sinds kort gescheiden? Een nieuw relatie kan een hoop verandering met zich mee brengen en zal een stuk anders aanvoelen als uw eerdere relaties. Er zijn een aantal tips om een nieuwe relatie succesvol te laten zijn ook na een scheiding.

Introduceer een nieuwe partner niet te snel

Wellicht voelt het alsof u al heel lang bij elkaar bent en voelt alles gewoon goed aan. Echter voor andere kan dit veel te snel lijken en zullen ze twijfelen aan de relatie. Na een scheiding ligt het hebben van een nieuwe relatie toch iets gevoeliger. Praat eerst over deze persoon en laat weten dat je een relatie hebt voordat je hem of haar gelijk mee brengt. Het kan ook voor andere te snel gaan. Heeft u kinderen, voor hun zal dit juist alleen maar lastiger zijn. Ze hebben waarschijnlijk net verwerkt dat hun ouders uit elkaar zijn en dan komt er gelijkt iemand die zijn of haar plek in neemt. Het kan voor mensen om u heen ook voelen als of alle tijd en aandacht naar hem of haar gaat maar maak voor de rest dus ook voldoende tijd vrij.

Heb niet te hoge verwachtingen

Na een slechte relatie denk u waarschijnlijk dat het alleen maar beter kan worden. Toch zult u merken dat niet alles zo goed is als uw dacht. Wellicht is het vinden van een nieuwe partner toch lastiger of zijn er kleine dingen waar u zich ineens aan gaat ergeren. Het is natuurlijk vreemd om na een lange tijd getrouwd te zijn ineens uw leven met iemand anders te delen. Probeer de verwachtingen dan ook wat lager te houden anders zal het veel meer tegenvallen.

Sta open voor aanpassingen

Het is natuurlijk ook voor u zelf even wennen. U heeft natuurlijk een dagelijks ritme en standaard dingen die u altijd op een bepaalde manier doet. Iemand anders kan een heel ander soort leven hebben en het is voor u beide aanpassen om samen te kunnen zijn en een relatie te beginnen. Zie dan niet overal problemen in maar denk juist aan de oplossingen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: