Now Reading
Tips voor het maken van uw Sinterklaas gedicht

Tips voor het maken van uw Sinterklaas gedicht

Sinterklaas gedicht

Volgende week is het al 5 december. Wellicht dat u het aankomend weekend al gaat vieren met familie of vrienden. Heeft u uw surprise al klaar en het gedicht geprint? Voor diegene die iets te laat zijn gestart met het maken van een gedicht geef ik u een aantal tips voor het maken van een Sinterklaas gedicht.

Maak uw Sinterklaas gedicht zelf

De een rijmt een gedicht zo aan elkaar, de ander heeft er iets meer moeite mee. Een gedichtje van internet afhalen kan iedereen maar hoe leuk is het om een persoonlijk Sinterklaas gedicht te geven. Een gedicht laat zich niet in een uurtje schrijven maar kost tijd. Met een week te gaan is het dus belangrijk om de eerste zinnen op papier te krijgen. Heeft u al cadeautjes gekocht? Begin dan met het omschrijven van de cadeaus in het gedicht. Maak korte stukjes tekst en laat ze dan weer even links liggen.

Een persoonlijk gedicht

Na het omschrijven van de cadeaus is het tijd om een persoonlijke noot toe te voegen aan het gedicht. Welke karaktereigenschappen moeten genoemd worden in het gedicht? Zijn er grappige momenten of anekdotes te vertellen over de persoon van uw getrokken lootje dan kunt u juist dit in het gedicht verwerken. Pakjesavond is een gezellige avond, probeer uw gedicht luchtig te houden.

De standaard zinnetjes mogen toegevoegd worden

Wanneer u uw cadeaus hebt omschreven en persoonlijke stukjes klaar hebt liggen is het tijd om het gedicht samen te voegen. De standaard zinnetjes als: Sint en piet zaten te denken wat ze Jantje dit jaar konden schenken, mogen zeker weer toegevoegd worden. Door alles stukjes tekst en standaard zinnetjes toe te voegen wordt het 1 groot gedicht.

See Also
1 nachtje weg met Kerst

Lees uw gedicht hard op voor

Klaar met uw gedicht? Lees het dan een keer hardop voor. Hapert het Sinteklaas gedicht ergens? Dan moet u de zinnen aanpassen. Diegene die het gedicht uiteindelijk gaat voorlezen moet natuurlijk vloeiend uit de zinnen komen.

Te laat begonnen met een gedicht?

Via internet zijn diverse sites waar u binnen 1 minuut een gedicht kunt maken. Tip: Probeer op meerdere sites een gedicht te maken en kies van alles gedichten de beste zinnen om het  toch nog een beetje origineel en persoonlijk te maken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top