Tips voor gezonde ogen

Tips voor gezonde ogen

Goed zicht is voor iedereen belangrijk. We staan er niet iedere dag bij stil hoe bijzonder het is dat we alles om ons heen gewoon kunnen zien en beleven. Tot het moment dat het zicht slechter wordt en we moeten gaan nadenken over een bril of lenzen. Het achteruitgaan van de ogen is niet altijd te voorkomen, maar er zijn wel een aantal tips om je ogen goed te verzorgen en ze zo gezond mogelijk te houden.

Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet om uw ogen goed te verzorgen:

1. Zorg voor gezonde voeding en voldoende beweging. Dit is niet alleen goed voor uw ogen, maar natuurlijk voor uw gehele lichaam. Er wordt vaak gezegd dat wortels goed zijn voor de ogen. Dit is ook zeker het geval, maar ook andere soorten fruit en groenten zijn goed voor uw ogen. Ook voldoende beweging kan zorgen voor een betere doorbloeding van uw lijf en daarmee ook van het netvlies van het oog.

2. Laat je ogen niet te veel in contact komen met UV straling. Ook dit geldt eigenlijk voor het gehele lichaam, maar ook in grote maten voor de ogen. Wanneer uw oog regelmatig en langere tijd met UV straling in aanraking komt kan dit het netvlies beschadigen en dit kan de kans op oogziekte weer verhogen.

3. Indien u lenzen draagt zorg er dan voor dat deze op de juiste manier gebruikt. Maak ze regelmatig schoon, blijf niet te lang doorlopen met dezelfde lezen. Op deze manier kan er vuil in het oog terechtkomen en dit kan ook weer zorgen voor ontstekingen in het oog. Er zijn verschillende soorten lenzen dus kijk goed welke lenzen het best bij u passen, daglenzen, maandlenzen, harde of zachte lenzen. Wilt u zich orienteren wat voor u het beste is kijk dan is bij de lenzen van Lens2day.nl

Mocht u twijfelen of uw zicht nog goed is laat dit dan ook regelmatig controleren bij een opticien of oogarts. Dit om erger te voorkomen!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: