Tip! Zo creëert u het perfecte LinkedIn profiel

Tip! Zo creëert u het perfecte LinkedIn profiel

Vrienden, partner, familie en werk… Ze vragen allemaal tijd. Tijd die we structureel te kort komen. U kan dus maar beter zorgen dat U die schaarse tijd goed besteed. Ook in uw werk. Houd u niet van uw werk? Zoek wat anders. U bent dichterbij je droombaan dan je denkt. Met deze 5 stappen bouwt u binnen no-time een optimaal LinkedIn profiel en wordt u binnenkort misschien wel die topbaan gevráágd.

1. Voeg een foto toe
Uw profielfoto is uw virtuele handdruk. Voeg dus een foto toe die past bij wat u wilt uitstralen als professional. Zorg ervoor dat u recht in de camera kijkt met een vriendelijk gezicht, dat komt betrouwbaar over. Wanneer u een foto op uw profiel heeft, wordt deze 21 keer vaker bekeken en ontvangt u tot 36 keer meer berichten! Win-win dus. Ook belangrijk is dat uw foto van goede kwaliteit is en dat u er alleen op staat. Tenzij u dierenarts of relatietherapeut bent, horen partners of huisdieren niet thuis in uw profielfoto.

2. Houdt uw profiel up to date
Zorg dat uit uw profiel duidelijk blijkt bij welk bedrijf u werkt, welke functie u heeft en hoe lang u daar al werkt. Professionals die hun LinkedIn profiel up to date houden worden 18 keer vaker gevonden door recruiters. Zit u momenteel in een overgangsfase? In plaats van simpelweg ‘werkzoekende’ op uw profiel te zetten, kunt u in uw functieomschrijving aangeven wat u graag zou willen doen. Bijvoorbeeld: “Ervaren communicatiemedewerkster, beschikbaar voor een woordvoerdersfunctie in de FMCG branche.” Bent u starter op de arbeidsmarkt? Vergeet dan niet om uw studie of opleiding toe te voegen. Dat is niet alleen belangrijke informatie voor potentiële werkgevers, maar kan ook helpen om (weer) in contact te komen met studiegenoten.

3. Noem relevante vaardigheden
Een lijst van relevante vaardigheden op uw profiel laat anderen (recruiters) zien waar u goed in bent en op basis daarvan een juiste match met een potentiële werkgever te maken. Probeer tenminste 5 relevante vaardigen toe te voegen aan uw profiel. Ook dit zorgt ervoor dat meer mensen uw profiel bekijken. Tip: zet je vaardigheden op volgorde van waar u bekend om wilt staan en LinkedIn doet de rest door u connecties te vragen om u te ‘endorsen’ voor die vaardigheden. En hoe meer endorsements u heeft hoe hoger u terecht komt in zoekresultaten van recruiters.

4. Voeg uw locatie toe
Meer dan 30% van de recruiters maakt gebruik van geavanceerd zoeken op basis van locatie, dus als u een baan zoekt bij u in de buurt is het slim om op uw profiel aan te geven waar u woont. Hoe meer informatie u recruiters kunt geven, hoe groter de kans dat u wordt gevonden voor die toffe nieuwe uitdaging. Plus, als mensen uit uw netwerk weten dat u in Amsterdam woont, dan is het gemakkelijker om even af te spreken voor een kopje koffie als zij zelf voor werk in Amsterdam zijn. Omgekeerd werkt dit natuurlijk ook!

5. Toon uw ervaring en ambities
Het schrijven van een goede samenvatting kan een uitdaging zijn maar is wel heel belangrijk! Met een sterke samenvatting waarin u relevante trefwoorden gebruikt (dus waarop jij gevonden wilt worden) ontvangt u meer profielbezoeken. In uw samenvatting vertelt u wie u bent, waar uw ervaring ligt en wat uw interesses zijn. Maar laat ook uw persoonlijkheid en ambities spreken! Dat vindt maar liefst 78% van de HR mensen belangrijk.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: