Now Reading
Tip voor een City TRIP: Op de Fiets Porto verkennen

Tip voor een City TRIP: Op de Fiets Porto verkennen

Een city tripje, even lekker een paar dagen ertussenuit en een bijzondere stad verkennen. Na Barcelona, Berlijn en Rome is Porto een zeer leuke stad om op de fiets te ontdekken en te verkennen.

Hoe leuk is het om een fiets te huren voor 3 dagen en op de fiets deze stad te ontdekken? Zo ziet u alles van de stad en in een net iets sneller tempo dan wanneer u alles wandelend ontdekt. Uiteraard zijn er ook leuke plekjes dichtbij uw hotel om wandelend te bezichtigen zoals bijvoorbeeld de oever van de Douro. Aan de overkant kunt u de porthuizen bewonderen en genieten van een heerlijk kopje koffie met de typerende “pasteis de nata” op één van de vele terrasjes.

Wij raden u aan om te starten met een rustige trip in noordelijke richting. U kunt over goede fietspaden naar de brede stranden en hippe beachbars aan de Atlantische oceaan fietsen. Lekker fietsen in de zon met een mooi vooruitzicht!

In de avonden kunt u genieten van een heerlijk diner op één van de vele terrasjes in Porto. Heerlijk lang tafelen en lekker genieten van de avondzon.

Bezienswaardigheden die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan Porto:

  • Mercado do Bolhao: een gedeeltelijk overdekte markt worden en groenten, fruit en natuurlijk ook de vangst van de dag verkocht.
  • Belle Epoque Café Majestic: het café waar J.K. Rowling haar inspiratie vandaan halen voor de Harry Potter-reeks.
  • Het vissersdorpje Matosinhos: genieten van een uitgebreide lunch op het terras terwijl de houtskoolbarbecues aangestoken worden en er verse vis wordt bereid
  • Parque da Cidade: het stadspark van Porto
  • Sfeervolle wijk Ribeira: het oude centrum van Porto
  • São Bento: prachtig treinstation
  • Lello e Irmão: bijzondere boekenwinkel

Wilt u ook een leuk stedentripje maken naar Porto en de stad op de fiets verkennen?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top