Now Reading
Tijd voor Nordic walking

Tijd voor Nordic walking

De temperaturen gaan iets omhoog en iedereen gaat weer lekker naar buiten. Waar je eerst bijna niemand op straat zag kom je nu om de 100 meter een hardloper tegen. Wat is er ook lekkerder dan met het lentezonnetje buiten genieten van een heerlijk wandeling.

Een warm zonnetje is heerlijk om ook je Nordic walkingstokken er weer bij te pakken en op pad te gaan. Je ziet in het park regelmatig groepjes Nordic walkers, maar je merkt soms dat ze toch een beetje belachelijk worden gemaakt. Maar ook Nordic Walking is zeker een sport.

Achter het lopen met de stokken zit een zekere techniek, wat via een aantal lessen goed aan te leren is. Het is belangrijk dat je tijdens het lopen het goede ritme te pakken hebt, zodat het effect van de stokken optimaal is.

Naast het wandelen zijn er ook andere sportvormen van het Nordic Walking. Zo kunt u ook kiezen voor het hardlopen met Nordic walkingstokken, sprongoefeningen of oefeningen voor lenigheid en balans. Hierdoor is Nordic walking een hele goede manier om zowel je conditie als je lenigheid op niveau te krijgen en te houden.

Lees ook
Wandelen door de Gelderse Vallei

Houd jij van Nordic walking en doe je dit ook graag op verschillende plaatsen? Boek een leuk weekendje weg erbij en maak er een compleet uitje van.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top