Now Reading
Tijd om uw kersenpit kussen eens flink te reinigen

Tijd om uw kersenpit kussen eens flink te reinigen

Vindt u het ook heerlijk om af en toe een kersenpitkussen tevoorschijn te halen? Wanneer u ze op warmt kunt u ze heerlijk op een koude plek leggen maar het is ook fijn wanneer last heeft van uw buik uw rug. Als het koud weer is buiten of u komt net uit een flinke regen bij is het ook heerlijk om uw koude voeten op te warmen. Het is dus goed om af en toe het kussen te reinigen voor dat dit naar voeten ruikt.

Weken in Water

Het is belangrijk om eerst het kussen in een bak met water te leggen. De pitten zullen dan geleidelijk het water absorberen waarna u het kunt reinigen. Het beste is om het kussen ongeveer een half uurtjes in water te leggen. Langer is geen probleem maar veel korter kunt u beter niet doen omdat dan de pitten erg hard zijn en de geur en het vuil niet los kunnen laten.

Reinigen in de wasmachine

Daarna is het tijd om het kussen eens even flink te reinigen. Het kersenpitkussen kunt u op maximaal 30 graden in de wasmachine wassen dan zonder andere kleren en zonder wasmiddel of wasverzachter. Het is ook verstandig om dit in een waszakje te doen, mocht het kussen dan toch kapot gaan houdt u alle pitten bij elkaar en gaat de wasmachine niet kapot.

Aan de lucht drogen

Wanneer u het kussen uit de wasmachine haalt is het natuurlijk eerst tijd om deze eens flink te laten drogen. Leg het dan ook eerst op een handdoek om al het vocht op te vangen. Daarna heeft het ook nog wel een tijdje nodig voordat de pitten volledig uitgedroogd zijn. Als dit te lang duurt kunt u het kussen ook op de verwarming leggen om dit iets te versneller. Bent u er zeker van dat het kussen 100% droog is dan kunt u deze weer gebruiken.

Tips om een kersenpit kussen veilig op te warmen

  • Verwijder de extra hoes wanneer die er om heen zit
  • Leg het kussen om een goed bordt of schone magnetron (Oude restjes kunnen soms te warm worden)
  • Maak het kersenpitkussen licht vochtig
  • Blijf bij de magnetron
  • Warm geen beschadigd kussen meer op

Een heerlijk warm maar ook fris ruikend kersenpitkussen voor tijden de koude dagen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top