Now Reading
Thuis aan de slag met uw camera? Zet uw huisdier op de foto!

Thuis aan de slag met uw camera? Zet uw huisdier op de foto!

Bent u een echte fotograaf en gaat u graag op stap met de camera om prachtige foto’s te maken? In deze periode bent u toch wat voorzichtiger en kunt u wat lastiger met de camera op pad. Waarom maakt u dan thuis geen mooie foto’s? Heeft u een prachtig huisdier of zelfs meerdere huisdieren? Hoe uniek is het om ze mooi op de foto te hebben staan. Wie weet heeft u binnenkort een nieuwe foto van ze aan de muur hangen.

Leg het karakter vast in een foto

Om uw hond nou gewoon te laten zitten en hier een foto van te maken is te simpel. U wilt natuurlijk wel uw huisdier en zijn gekke trekjes kunnen herkennen in de foto. Gaat uw kat altijd water drinken uit de kraan in plaats van uit het bakje, zoekt uw hamster een lekker plekje om zich even te gaan wassen? Deze momenten zijn voor een ander wellicht niet bijzonder, maar voor uw huisdier heel herkenbaar en lief.

Kijk in de ogen van uw huisdier

Zorg ervoor dat de ogen van uw huisdier haarscherp op beeld staan. Dat maakt het echt persoonlijk in plaats van onscherpe of wat wazige ogen. Wat ook erg kan helpen is een foto maken op ooghoogte van uw huisdier. Vaak worden er foto’s gemaakt van bovenaf wat ook erg leuk kan zijn, maar vanuit de ooghoogte van uw huisdier bekijkt u toch alles vanuit een ander perspectief en kunnen er verrassende foto’s uit komen.

Houdt de aandacht vast

Wilt u een mooie foto hebben waarbij uw huisdier recht in de camera kijkt of waarbij u zijn blik ergens naar toe kunt lijden. Er zijn een aantal hulpmiddelen die u hierbij kunt gebruiken:

  • Snoepje: houd een snoepje recht boven de camera of op de gewenste plek en beloon hem af en toe. Zo blijft uw huisdier het ook nog leuk vinden om op de foto te gaan.
  • Speeltje: Hetzelfde werkt het bij een speeltje. Houdt hem op de gewenste plek zodat uw huisdier hier aandacht voor heeft. Zo af en toe kunt u het speeltje geven zodat ze daarna weer even willen poseren.
  • Rennen: Wilt u in een andere omgeving een foto van ze maken. Laat ze dan eerst even rondrennen en op verkenning gaan. Als u ze gelijk op de foto wilt zetten zullen ze alleen maar aandacht voor de omgeving hebben. Na het rondrennen zullen ze in de meeste gevallen wat rustiger zijn en kunt u ze makkelijker op de foto zetten.

Actiefoto

Wat ook tot hele mooie foto’s kan lijden is er één in actie. Deze foto’s zijn vaak lastiger om te maken en u moet hier echt de tijd voor nemen. Zorg dat u een goede camera heeft met de juiste instellingen. Na een tijdje zult u een prachtige foto hebben waar u trots op mag zijn. Een actiefoto kun u maken door een leuk speeltje te gebruiken of laat ze lekker rond rennen.

Met elkaar op de foto

Heeft u meerdere huisdieren dan is een foto van het stel samen onmisbaar. Zet ze naast elkaar of laat ze bij elkaar liggen voor een vredige foto. Hier kunt u ook het karakter vastleggen of laat ze lekker met elkaar dollen. Het hoeven geen twee katten, cavia’s of parkieten te zijn. Als de dieren een beetje met elkaar om kunnen gaan kunt u ook uw konijn en hamster samen op de foto zetten.

Aan de slag

Heeft u nu genoeg inspiratie om zelf aan de slag te gaan? Bereidt u dan goed voor en leg alles vast klaar. Huisdieren hebben vaak niet veel geduld voor een goede foto. Oefen met deze tips en weetjes en wie weet hangt er binnenkort een plaatje van uw huisdier aan de muur.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top