Taco’s met rundvlees en rode kool

Taco’s met rundvlees en rode kool

Met dit recept voor taco’s met rundvlees, rode kool en avocado breng jij jouw taco naar een next level. Serveer met een pikante salsa en ingelegde rode ui om de maaltijd compleet te maken. Lekker en verrassend!

Ingrediënten voor 4 personen

500 g biefstuk
200 g rode kool
1 krop romeinse sla
1 avocado
1 el olie
1½ verpakking Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small
1 zakje Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta
1 fles Santa Maria Taqueria Salsa

Bereidingswijze

1. Snijd de rode kool in fijne reepjes, de sla in grove stukken en de avocado in plakjes. Leg alles op een schaal en zet opzij.
2. Verwarm de tortilla’s in een hete, droge koekenpan op middelhoog vuur, ongeveer 10 seconden per kant tot ze lichtjes geroosterd zijn. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
3. Verwarm de olie in een koekenpan. Doe het vlees in de hete pan en wacht 2 minuten voordat je het vlees omdraait zodat het mooi kan dichtschroeien. Haal het vlees uit de pan voordat het helemaal gaar is en snijd in kleinere stukken. Doe de stukjes vlees weer in de pan en voeg de Santa Maria Beef Taco Kruidenpasta toe. Bak het vlees gaar en roer regelmatig. Haal de pan daarna van het vuur.
4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco naar wens vullen.

TIP: Serveer met ingelegde rode ui. Je maakt dit bijgerecht door plakjes rode ui tenminste 20 minuten te laten marineren in een mengsel van 50 ml appelazijn, 1 el oregano, 2 ml zout en 1 tl suiker.

Credits: Santa Maria