Stedentripje naar Porto: dit mag je niet missen

Stedentripje naar Porto: dit mag je niet missen

Altijd al een stedentripje naar Porto willen maken? Dan is dit het juiste moment! De feestdagen en vakantieperioden zijn net afgesloten, en dat maakt de komende maanden bij uitstek geschikt om een leuke stedentrip te maken. De tickets zijn een stuk goedkoper, en de steden zijn minder druk bezocht (en dus een stuk minder toeristisch). Kun je heerlijk genieten van hogere temperaturen, en al het moois dat de mooie stad Porto te bieden heeft. Wat dat dan wel mag zijn, lees je hier!

1. De Azulejos

Je kunt in de stad Porto in het zonnige Portugal echt ontzettend veel mooie kerken vinden, te bewonderen vanaf de Azulejos. Zowel buiten- als binnenkant zullen je mond open laten vallen. Kerken als de Capela das Almas en de Igreja de Santo, Igreja dos Carmelitas en Igreja de San Nicolau zullen je bij iedere stap die je zet weer versteld laten staan. Grote kans dat dit een van de mooiste kerken zijn die je ooit gezien hebt!

2. De Livraria Lello

Een ‘gewone’ boekwinkel, maar wel eentje die ooit uitgeroepen werd tot mooiste boekhandel ter wereld. Deze boekhandel is zo mooi, dat J.K. Rowling hier regelmatig inspiratie op kwam doen voor de Harry Potter boeken. De hoge boekenkasten en het prachtige houtsnijwerk in de Livraria Lello maken het werkelijk waar een bezoekje waard: zeker wanneer je Porto tijdens een rustige periode bezoekt!

3. de Dom Luis-I brug

Het uitzicht vanaf de Dom Luis-I brug is ontzettend mooi. De brug ligt best hoog boven de stad, en het vraagt dan ook wel om een redelijke wandeling: maar het is de tocht zeker waard. Een ontzettend mooie plek om de stad Porto eens goed te kunnen bekijken, of optimaal te kunnen genieten van de zonsondergang.

4. Miradouro da Vitória

Deze prachtige stad ligt tegenover Porto en aan de Douro Rivier. Het is de tweede grootste stad van Portugal, en geeft je een geweldig mooi uitzicht over de terracotta daken en het gezellige Gaia. Geniet op een van de vele terrasjes van het mooie uitzicht, en laat alle Mediterraanse invloeden heerlijk op je inwerken.

5. de Clerigos toren

De Clerigos toren (van de Clerigos kerk) is misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden van Porto. De toren is dan ook vanuit de hele stad te zien. Zowel de toren als de kerk zijn zeker een bezoekje waard, en voor een kleine 5 euro mag je alle trappen naar boven klimmen om vervolgens te genieten van een geweldig uitzicht over Porto.