Smartphones meest gestolen op vakantie, zo voorkom je diefstal

Smartphones meest gestolen op vakantie, zo voorkom je diefstal

Al jaren prijkt de smartphone bovenaan het lijstje van meest gestolen voorwerpen op vakantie. Door de toename van wifi-hotspots op vakantie, gaat de smartphone ook steeds vaker mee naar het terras, metro of discotheek. Dat verhoogt de kans op beroving en diefstal.

Goed opbergen, dat is het devies van politie en verzekeraars. Handtassen, rugzakken of de broekzak zijn populaire plekken voor het dievengilde. Een goed alternatief is de FlipBelt, die je helemaal onder je kleding kan dragen.

Vergeet de heuptas, kies voor FlipBelt
Een heuptasje zit zelden prettig. Ook een rugzak is een warme stad niet fijn om een hele dag mee te lopen. Een FlipBelt schuift of schuurt niet en blijft goed op zijn plek zitten. Je kan in de FlipBelt sleutels, cash, paspoort en uiteraard een smartphone kwijt. Je stopt de waardevolle spullen in één van de vier openingen, draait de FlipBelt en alles zit veilig tegen het lichaam. Mocht je helemaal geen tas meer mee willen nemen, met de speciale FlipBelt Water Bottle kan je ook makkelijk wat te drinken meenemen.

Je kan nog zoveel voorzorgsmaatregelen nemen, gezond verstand blijft belangrijk als je op vakantie bent. Je kent de stad niet en je valt ongetwijfeld op als toerist. Hou daarom ook deze vijf tips tegen zakkenrollers in het achterhoofd:

Vijf tips tegen zakkenrollers op vakantie

  1. Stop niks in je achterzakken of broekzakken: Bewaar wat je normaal in je zakken hebt, in de FlipBelt.
  2. Let op bij drukte: Bij in- en uitstappen van de metro of bus, grijpen dieven hun kans. Ook bij toegangspoortjes is het opletten geblazen. In de rij voor een museum of andere bezienswaardigheid ben je ook niet automatisch veilig voor grijpgrage handen.
  3. Laat je niet afleiden: Mensen die aan een toerist de weg vragen? Wees alert! Terwijl jij op de kaart staat te kijken, haalt iemand anders jouw zakken leeg.
  4. Doe als een local: Dat valt niet altijd mee maar ga niet midden op straat uitgebreid een kaart bestuderen. Zoek een rustige plek op. Met een grote camera om je nek val je ook direct op als toerist.
  5. Let op je omgeving: Moet je toch bellen op straat of iets anders opzoeken op je smartphone, let dan goed op. Ga niet midden op straat staan of bij de uitgang van een metro. Je telefoon kan dan zo uit je handen worden gegrepen.

Over FlipBelt
De FlipBelt is gemaakt van een vochtafvoerende spandex-lycra mix en is verkrijgbaar in negen hippe kleuren. Omdat de band uit één stuk is gemaakt, is deze ook ijzersterk en hoef je je geen zorgen te maken om lastige sluitingen die kunnen schuren en irriteren. Omdat je de spullen goed over de FlipBelt kan spreiden heb je ook geen last van oncharmante bulten en vallen deze niet op, boven of onder jouw outfit. Ook grotere smartphones zoals de iPhone 6s Plus, Samsung S6 en S5 of LG G4 passen zonder problemen in de FlipBelt.

FlipItStack

FlipBelt is van oorsprong een Amerikaans bedrijf uit Colorado. De FlipBelt is geboren uit persoonlijke frustratie van de ontwerpers dat er nog geen goede oplossing was om je spullen veilig op te kunnen bergen tijdens het sporten. Inmiddels is de FlipBelt ook onmisbaar op vakantie en op festivals.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: