Slimme manieren om zo eenvoudig mogelijk van de tuin te genieten

Slimme manieren om zo eenvoudig mogelijk van de tuin te genieten

Het is een fijn idee: zo min mogelijk tijd en moeite in de tuin te hoeven steken. En dat kan! Zónder dat het een saaie boel wordt buiten. We delen slimme manieren om zo eenvoudig mogelijk van de tuin te genieten.

Kunstgras bespaart veel tijd en moeite

Gras vormt toch wel de basis van veel tuinen. Eigenlijk kun je er niet zonder in je tuin! Maar het inzaaien, bemesten en maaien kost behoorlijk wat tijd en moeite. Is dat lastig? Dan is het een geweldig idee om voor kunstgras in de tuin te kiezen! Dit is vrijwel onderhoudsvrij – en zo wordt er veel werk uit handen genomen.

Kunstgras ziet er vandaag de dag hartstikke mooi en goed uit in de tuin. Het doet eigenlijk niet af aan gewoon gras. En dat terwijl er zoveel minder werk in gaat zitten! Kunstgras van een hoogwaardige kwaliteit gaat jarenlang mee. Een slimme keuze om zo eenvoudig mogelijk van de tuin te genieten!

Een overdekte zithoek in de tuin

Een overdekte zithoek in de tuin

Als de zithoek in de tuin niet overdekt is, kan dat bij elkaar opgeteld best wat extra moeite kosten. Al is het al op dagelijkse basis: de kussens op de stoelen en banken moeten steeds weer worden opgeruimd om ze netjes te houden. En na verloop van tijd wordt de tuinset steeds een stukje minder mooi als ‘het weer’ erin gaat zitten.

Hier is een handige oplossing voor: kies voor een overkapping bij de zithoek in de tuin. Zo kan een plotselinge regenbui er niet bij! Dat maakt de zithoek ook nog eens comfortabeler als er bijvoorbeeld wat wind staat – dat wordt tevens beter tegengehouden.

De juiste planten voor een tuin met eenvoudig onderhoud

Een tuin die eenvoudig te onderhouden is betekent gelukkig niet dat dit een saaie tuin hoeft te zijn. Wel is het verstandig om bepaalde keuzes te maken en de juiste planten te kiezen die bij zo’n tuin passen. Denk aan planten en heggen die niet zo snel groeien. Die hoeven namelijk veel minder vaak gesnoeid te worden!

ok een idee: plaats groenblijvers in de tuin. Die verliezen geen of nauwelijks bladeren in de herfst en winter – en dat betekent dus dat er ook geen bladeren moeten worden opgeruimd. Tel uit de tijdswinst! Verder zijn vaste bloeiers in de tuin een ideale uitkomst. Door bloemen en planten te kiezen die meerdere jaren meegaan, hoeft er namelijk niet steeds opnieuw te worden geplant.

Schakel hulp in

Wees ten slotte niet bang om hulp in te schakelen wanneer dat nodig is. Als een klus toch te zwaar blijkt te zijn of niet goed lukt. Er zijn veel professionals die graag helpen! Het is bijvoorbeeld een idee om eens in de zoveel tijd groot onderhoud aan de tuin uit te laten voeren.

Zo blijft de tuin vast en zeker mooi – dat is natuurlijk ook een prettig idee. Waar de kleine klusjes nog leuk zijn om zelf te doen, kan het grotere werk soms beter worden gedaan door de experts. Ook dat is een manier om het onderhoud van de mooie tuin zo eenvoudig mogelijk te houden!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: