Slechtziend? Wat zijn de voordelen van lenzen ten opzichte van een bril

Slechtziend? Wat zijn de voordelen van lenzen ten opzichte van een bril

Heeft u ook last van een slechter zicht? Dit is natuurlijk erg vervelend, maar u bent geen uitzondering. In Nederland dragen 6 op de 10 mensen een bril of lenzen. Meer dan de helft kan dus niet meer zonder hulpmiddelen die het zicht verbeteren.

Wanneer u slecht(er)ziend bent dan zijn er een aantal mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Zo kunt u kiezen voor een bril, contactlenzen of een iets ingrijpendere keuze je ogen laten laseren.

De bril is vooral populair onder wat jongere kinderen of juist de wat oudere doelgroep. Onder jongeren zijn contactlenzen populair. Contactlenzen zijn het meest populair onder jongeren tussen 20 en 25 jaar. Ouderen (60-plus) dragen slechts bij uitzondering contactlenzen.

Het dragen van contactlenzen neemt toe met de opleiding. Zo draagt 13 procent van de mensen met ten minste een hbo-opleiding contactlenzen tegen slechts 3 procent met alleen lagere school.

Naast het feit dat lenzen niet alleen esthetisch mooier zijn hebben ze ook nog andere voordelen ten opzichte van een bril.

Zo heeft u met lenzen vaak een beter en scherper zicht ten opzichte van een bril. De lens zit natuurlijk direct op uw oog, waardoor vertekening door bijvoorbeeld spiegeling in uw brillenglazen voorkomen wordt. Ook heeft u bij lenzen geen last van beslagen glazen wanneer bij temperatuursverschillen.

Ook bij sport genieten lenzen vaak de voorkeur. Een bril valt gemakkelijker af zeker wanneer het hoofd bezweet is.

Een laatste reden om lenzen te kiezen zijn de kosten. Het aanschaffen van een bril is over het algemeen een grotere eenmalige uitgave dan de aanschaf van lenzen. Wel is het zo dat de tijd die u met een bril doet wel langer is dan de tijd waarin u uw lenzen kunt gebruiken voordat ze vervangen dienen te worden.

Wanneer u overtuigd bent en u wil ook de keuze maken voor lenzen dan zijn er ook nog tal van opties mogelijk. Daglenzen, weeklenzen, maandlenzen, harde of zachte lenzen, deze zijn te bestellen via Lens2day.nl .

U kunt samen met uw opticien overleggen welke lenzen het beste bij u passen, maar u kunt ook verschillende lenzen uit testen en kijken welke voor u het best zitten.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: