Now Reading
Slag om Doornenburg op Kasteel Doornenburg

Slag om Doornenburg op Kasteel Doornenburg

Doornenburg maakt zich op 30 juni en 1 juli op voor een groots gevecht tussen de Vikingen en de ridders van Doornenburg. Met onder meer paarden, Vikingboten, zwaardvechters en boogschutters. De Slag om Doornenburg vindt op en rondom Kasteel Doornenburg plaats, 10 kilometer hemelsbreed van Arnhem en Nijmegen. Een dag vol met activiteiten voor jong en oud in middeleeuwse sferen.

Verhalenvertellers vertellen over de tijd van de Vikingen, muzikanten zorgen voor een goede sfeer op het festivalterrein en de middeleeuwse markt op het veld is heerlijk om precies te vinden waar je naar op zoek bent. Kinderen kunnen leren boogschieten terwijl de ouders op het terras zitten om iets te eten of te drinken. Af en toe zijn er confrontaties tussen Vikingen en ridders en uiteindelijk volgt er een grote veldslag. Via de Linge komen de Vikingen aan met een prachtige Vikingboot. Het kasteel wordt verdedigd en de slag wordt gewonnen door de Vikingen of de ridders van Doornenburg. Jij als bezoeker maakt het mee.

Er is een doorlopend programma en daarom altijd iets te doen.

Activiteiten:
– Middeleeuwse markt
– Ridders te paard
– 300 Vikingen
– Muziek
– Eten & Drinken
– Middeleeuwse tentenkamp
– Ambachten
– Boogschieten voor publiek
– Zwaardvecht demonstraties
– Uitleg over wapens
– Vikingboten
– Korte rondleidingen over de bovenverdieping van het kasteel.

Rondleidingen starten elk half uur vanaf 10.30 uur t/m 16.30 uur. Maximaal 25 personen per rondleiding. Toegangsprijs rondleidingen € 5,00 per persoon, deze rondleidingen zijn niet inbegrepen bij de toegangsprijs tot het evenement. Kaarten verkrijgbaar in de ‘Langeraktoren’ op de binnenplaats van het kasteel. Museumjaarkaart is niet geldig.

Lees ook
Giethoorn verkennen

Klik hier voor meer informatie over de Slag om Doornenburg op Kasteel Doornenburg.

Recreatief.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top