Now Reading
Rondreis Australië

Rondreis Australië

34033309

Tijdens een rondreis in Australië reist u door een afwisselend landschap van schitterende natuur, kangoeroes, wijnen, verlaten stranden en wereldsteden. In het oosten van Australië ligt de wereldstad Sydney en het koraalrif van het Great Barrier Reef. Maar ook prachtige natuurgebieden zoals de Blue Mountains en regenwouden in het uiterste noorden.

In het centrale deel van Australië vindt u de monoliet Ayers Rock en waant u zich in de complete Outback met de typerende rode grond. Het zuiden van Australië kenmerkt zich door de natuur van Kangaroo Island en Phillip Island, de levendige steden Melbourne en Adelaide en de Great Ocean Road. Wanneer u een liefhebber bent van rust, wandelen, uitgestrekte vlakten en prachtige zonsondergangen en als u het echte Australië wilt leren kennen, dan is het westen van Australië voor u zeker een hoogtepunt van uw rondreis door Australië!

Australië
Australië is een reusachtig continent met unieke flora en fauna, de uitgestrekte Outback en levendige steden. Een rondreis in Australië is dan ook een reis door schitterende natuur, langs kangoeroes en verlaten stranden. Natuurlijk dringt het ook tot u door dat deze bestemmingen aan de andere kant van de wereld liggen en dat de vlucht er naar toe behoorlijk lang is. Maar is dat nu niet juist een van de redenen waarom dit gebied zo onontdekt is gebleven?
Australië is een prachtige vakantiebestemming en biedt een diversiteit aan ervaringen. Of u nu de zonsondergang boven Ayers Rock in The Northern Territory wilt zien, wilt duiken in het Great Barrier Reef in het tropische Queensland, of een opera wilt bijwonen in het Opera House in Sydney, Australië heeft het allemaal!

Beste reistijd

Australië is een groot land en kent daarom verschillende reisperiodes. Houd deze verschillende periodes in gedachten bij het plannen van uw reis door Australië. Over het algemeen kunt u de volgende stelregels hanteren voor uw rondreis door Australië:

  • Noord-Australië: mei tot en met november; deze periode valt buiten het regenseizoen
  • Zuid-Australië en Oost-Australië: september tot en met december; dan regent het weinig en is de temperatuur aangenaam
  • Tasmanië: november tot en met april; de temperatuur is dan zeer aangenaam
  • Centraal Australië: voor- en najaar

Must Do’s in Oost-Australië

  • In Sydney is het geweldig om de Harbour Bridge te beklimmen. Je loopt dan echt over de top van de brug. Het is natuurlijk best spannend om zo hoog over een brug te lopen, maar je hebt echt een prachtig uitzicht over de stad.
  • Een koala vasthouden is voor velen een wens die uit kan komen in het Lone Pine Sanctuary in de buurt van Brisbane, verder richting het noorden van de oostkust. Je kunt hier ook kangoeroes te eten geven en vele andere Australische wilde dieren ontmoeten.
  • Neem voldoende de tijd om de oostkust te gaan zien, want niet alleen het vasteland, maar ook verschillende eilanden zijn zeer de moeite waard, zoals Fraser Island die je vanuit het plaatsje Hervey Bay kunt bereiken.
  • Indien je op zoek bent naar ‘bounty-eilanden’, zijn de Whitsundays ‘the place to be’. Je kunt hier prachtig snorkelen of duiken, maar de aanblik van poederwitte stranden en helderblauw water alleen is al de moeite waard.
  • Bezoek ook Cape Tribulation wat nog iets noordelijker ligt van Cairns. Hier grenst het tropisch regenwoud aan het strand, wat dit gebied zo bijzonder maakt. Ook heerlijk om hier na een lange reis tot rust te komen.

Tip van de reisspecialiste
“Mijn persoonlijke tip is: bezoek vooral Great Barrier Reef. Dit immense rif staat bekend als een van de ‘Natural Wonders of the World’. In dit rif liggen diverse eilanden, de Whitsunday-eilanden, waarvan ik het genoegen heb gehad om Hamilton Island en Hayman Island te zien. Hamilton Island is een gezinsvriendelijk eiland terwijl Hayman Island erg geschikt is voor koppels die een aangename luxe en ontspannen vakantie zoeken.”

Kijkt u hier voor meer informatie over uw Rondreis Australië!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top