Now Reading
Roeibenefiet voor Alzheimeronderzoek

Roeibenefiet voor Alzheimeronderzoek

Roeibenefiet voor Alzheimeronderzoek

Debuut op zaterdag 21 september met Erica Terpstra en olympische roeiers.

Op de gloednieuwe Willem-Alexander Baan van Rotterdam gaan roeiers zaterdag 21 september met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor Alzheimeronderzoek. Er is nog geen behandeling om deze ziekte te stoppen, terwijl steeds meer mensen met de ziekte te maken krijgen. Erasmus MC Vriendenfonds wil het onderzoek in een ‘stroomversnelling’ brengen en organiseert daarom het eerste roeibenefiet ‘Head First Race’.

De roeiwedstrijd vindt plaats op zowel roeimachines als op het water. ’s Morgens strijden teams van vier personen in estafettevorm op ergometers om de snelste tijd. ’s Middags gaat de race verder op het water in gestuurde viermansboten. De rondes zijn 8 kilometer lang of ook wel één head. Winnaars maken onder meer kans op een coachingsessie van olympische roeiers als zij met hun team de snelste tijd neerzetten of het meeste geld ophalen. Aan de wedstrijd doen olympische roeiers mee, waaronder Maaike Head en Rianne Sigmond. Onervaren roeiers kunnen roeiclinics van toproeiers volgen. Speciale gast Erica Terpstra (ex-voorzitter NOC-NSF) zal de sporters toespreken.

Het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer staat nog in de kinderschoenen. Fervent roeier en onderzoeksleider prof. dr. John van Swieten van Erasmus MC is vastberaden. “Ons uiteindelijke doel is om een aanpak te ontwikkelen om de voortschrijdende symptomen van dementie te stoppen en misschien zelfs te voorkomen. Dat moét mogelijk zijn als we maar volharden in ons onderzoek. Maar medisch onderzoek is kostbaar. ‘Head First Race’ biedt iedereen de mogelijkheid om het onderzoek te ondersteunen. Roeiers en niet-roeiers kunnen meedoen en zich voor 100 euro inschrijving laten sponsoren.

‘Head First Race’ is een initiatief van Alzheimercentrum zuidwest Nederland, het VUmc Alzheimercentrum, Alzheimer Nederland en het Erasmus MC Vriendenfonds. Klik hier voor meer informatie, aanmelden en sponsoring.

Alzheimercentrum zuidwest Nederland is een dementie-expertisecentrum voor regio Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Het centrum behandelt patiënten met elke vorm van dementie en kan hen ook na de diagnose goede zorg bieden door de samenwerking met lokale zorgverleners. Naast zorgverlening wordt onderzoek gedaan naar de erfelijke factoren die bij dementie een rol spelen.

Lees ook
avocado

 

Fotograaf: Alain Gil Gonzalez/Erasmus MC

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top