Reumaklachten wegnemen door voedingssupplementen; fabel of feit?

Reumaklachten wegnemen door voedingssupplementen; fabel of feit?

Zoals degenen die aan deze ziekte leiden weten, is reuma een ontzettend pijnlijke aandoening. Vooral de spieren, gewrichten en het bindweefsel moeten het regelmatig ontgelden. Van pijn en stijfheid tot zelfs vergroeiing van de gewrichten: reuma is geen gemakkelijke aandoening. Hoewel de precieze oorzaak van reuma niet bekend is, zijn er wel meerdere manieren om de symptomen van deze aandoening te verzachten of zelfs te bestrijden. Eén van deze manieren is het toevoegen van voedingssupplementen aan het dagelijkse dieet. Maar werkt dit nu echt? We zetten de feiten voor je op een rijtje.

1. Voeding is ongelooflijk belangrijk

Alles wat we eten is van invloed op ons lichaam. Gezonde voeding zit vol met vitaminen en mineralen die ons lichaam op de juiste manier ondersteund. Een gezond en gevarieerd dieet is dan ook de basis om veel klachten en symptomen van wat voor ziekte dan ook te verzachten. Het eten van veel verse groenten en fruit wordt dan ook bij bijna ieder ziektebeeld aangeraden: zo ook bij reuma.

2. Pijn verzachten met natuurlijke producten

Daarnaast zijn er ook steeds weer nieuwe natuurlijke producten op de markt die de pijn en stress van symptomen zoals bijvoorbeeld bij reuma ongelooflijk verzachten. Zo zorgt CBD olie bijvoorbeeld voor meer ontspanning in de spieren, wat vervolgens tot minder pijn en minder stress leidt.

3. Reuma en goede vetten

Reumaklachten wegnemen

Dat er een verschil zit tussen goede (omega 3-vetzuren) en slechte (koekjes, gebak) vetten weten we allemaal. Maar dat deze gezonde vetten een goede werking hebben op de reuma symptomen is minder bekend. Goede, gezonde vetten zitten namelijk boordevol vitamine D: en deze vitamine speelt een ontzettend belangrijke rol in ons lichaam. Het is de vitamine die we ook opdoen door veel buiten te zijn; maar wanneer het weer het niet toestaat, is het dus belangrijk om deze vitamine op een andere manier binnen te krijgen. Je vindt deze gezonde vetten vooral in vette vis zoals zalm, haring en makreel, maar kunt de belangrijkste elementen ook (en misschien zelfs wel makkelijker) binnen krijgen door de juiste voedingssupplementen aan het dieet toe te voegen.

4. Magnesium en vezelstoffen

Het is ontzettend belangrijk voor de zuur-basen balans om veel groenten te eten; indien mogelijk bij iedere maaltijd. Een smoothie met spinazie bijvoorbeeld, wat salade bij het ontbijt en wat extra groenten bij de avondmaaltijd. Groenten zitten namelijk bomvol vitaminen en mineralen zoals magnesium die de werking van de organen en wel 200 processen in het lichaam ondersteunen. Ook deze vitaminen en mineralen (waaronder magnesium) kun je aan je dieet toevoegen in de vorm van gezonde voedingssupplementen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: