Now Reading
Wat is psoriasis?

Wat is psoriasis?

Psoriasis

Heeft u wel eens van psoriasis gehoord of wilt u hier juist meer over weten? Misschien heeft u er zelf onbewust ook wel last van of kent u iemand die deze symptomen heeft? Kom meer te weten over Psoriasis met onderstaande informatie.

Wat is psoriasis?

In Nederland hebben ongeveer 2/3% van de mensen psoriasis. Het is een chronische huidaandoening waarbij de huid rood wordt en witte schilvers kunnen ontstaan. In de meeste gevallen is dit op de ellenbogen, knieën, Scheenbeen maar ook op de hoofdhuid. Deze plekken kunnen soms erg jeuken of doen wellicht ook pijn.

Bij mensen met psoriasis vernieuwd de huid eigenlijk sneller dan bij andere. Normaal heeft dit proces namelijk 28 dagen nodig maar bij psoriasis kan de huid binnen 6 tot 7 dagen al volledig vernieuwd zijn. Doordat dit proces veel te snel gaat worden de nieuwe cellen niet goed aangemaakt en gaan ze dood. Dit zorgt dus voor de rode plekken en schilfers.

See Also
brandend maagzuur

Wat kun je zelf doen tegen psoriasis?

Wat erg belangrijk is voor de huid is om dit soepel en vet te houden. Gebruik daarvoor een verzorgende crème en breng dit meerdere keren per dag aan. Vooral na het in contact zijn met water of zeep is dit erg belangrijk. Komt u net onder de douche vandaan dan wordt er vaak een handdoek gebruikt om zich droog de wrijven. Echter is het beter om deze plekken te deppen zodat er zo min mogelijk irritatie komt. Probeer dan ook niet te krabben want ook dit kan het verergeren. Schijnt de zon weer een beetje dan is het goed om het zonlicht op te zoeken, het heeft een ontstekingsremmend effect en kan de plekken verbeteren. Ga echter niet te ver dat het gaat verbranden dan wordt het alleen maar erger.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top