Pasta met geroosterde paprikaroomsaus en verse basilicum

Pasta met geroosterde paprikaroomsaus en verse basilicum

Op zoek naar receptinspiratie voor vanavond? Probeer deze heerlijk romige pastasaus met verse basilicum! De pasta krijgt een rijke smaak door de saus van geroosterde paprika’s en knoflook. Dat maakt het dé perfecte maaltijd om mee op de bank te kruipen na een lange dag. Geniet van dit ultieme comfortfood met deze pasta met geroosterde paprikasaus!

Ingrediënten voor 4 personen

1 verpakking Blue Band 100% plantaardige kookroom
300 g linguine pasta
6 rode paprika’s
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
1 el bruine basterdsuiker
15 g verse basilicum, grof gehakt
2 el extra vierge olijfolie
1 el edelgistvlokken
zout en peper, naar smaak

Benodigdheden

blender of staafmixer

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika’s in lange dunne reepjes en doe die samen met de extra vierge olijfolie, de bruine basterdsuiker en de knoflook in een ovenschaal. Rooster dit 45 minuten tot de paprika’s helemaal zacht zijn geworden.
2. Wanneer de paprika’s bijna klaar zijn, kan ondertussen de linguine bereid worden volgens de verpakking. Zet dit daarna apart.
3. Doe vervolgens de geroosterde paprika’s in de blender samen met de Blue Band 100% plantaardige kookroom om een romige saus te maken.
4. Meng de geroosterde paprikaroomsaus met de linguine en breng op smaak met peper en zout.
5. Serveer dit gerecht met verse basilicum en garneer met edelgistvlokken.

Fotocredits: Blue Band