Pasen!

Pasen!
Tijdens Pasen ontbreekt bij ons nooit een eitje van onze kippen. Een heerlijke aanvulling bij een Paasontbijt of brunch is dit recept, een ‘gekookt’ eitje maar dan anders. Het is zo gemaakt, je kunt eindeloos variëren met zalm, [geiten]kaas, rookvlees of je kiest voor de vegetarische variant met groenten en/of kruiden uit de tuin.
Basisrecept voor 4 personen:
4 eieren
boter om de 1 -persoonsvormen/bakjes mee in te vetten
bakje cème fraiche [klein]
peper en zout naar smaak
4 lepels vulling: in dit geval voorgebakken groente
Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de vormen in. Verdeel de crème fraîche over de bakjes en doe in elk bakje 1 lepel vulling. Vervolgens breek je in elk bakje een ei en maak je dit op smaak met peper en zout naar keuze. Zelf gebruik ik vaak het peper mengsel met sinaasappel van Fair Trade.
Nu zet je de 4 bakjes in een ovenschaal die tot de helft vult met kokend water. Deze schaal zet je vervolgens heel voorzichtig in de oven. Je kunt ook eerst de schaal zonder water in de oven zetten en dan het kokende water toevoegen, net wat je zelf veiliger vindt.
Laat de schaal in de oven 10-14 minuten bakken, zodat het eiwit stolt. Hoe korter hoe zachter het eigeel. Haal de bakjes uit de oven en serveer met toast.
Heerlijk wanneer het eitje [lauw]warm is.
Wedden dat je, nadat je dit een keer gemaakt hebt, steeds andere vullingen gaat uitproberen!
Fijne Paasdagen!

——-
Vindt u dit bericht leuk? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte van mijn ervaringen in de keuken en de (moes)tuin