Overstappen met uw zorgverzekering zinvol?

Overstappen met uw zorgverzekering zinvol?

De dagen worden donkerder, korter en kouder het einde van het jaar komt weer in zicht. Net als black Friday, sinterklaas en kerst is komt ook de deadline voor het overstappen van uw zorgverzekering weer in zicht. Overstappen van zorgverzekering kan tot 31 december. Is het overstappen met uw zorgverzekering zinvol?

Waarom overstappen van zorgverzekering

Misschien bent u juist heel tevreden over uw huidige zorgverzekering waarom zou u dan overstappen? De voornaamste reden van overstappen is het besparen van geld. Toch moet u geen appels met peren vergelijken en is het belangrijk om vooraf een lijstje te maken welke zorg voor u belangrijk is. Niemand kan in de toekomst kijken toch moet u een inschatting gaan maken van de zorg die u verwacht nodig te hebben. Denk aan uw tandverzorging, medicijnen, fysio of thuiszorg. Elke verzekering heeft zijn eigen polis en dekkingsvoorwaarden waardoor het soms interessant kan zijn om over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.

Tips bij het overstappen

Ik geef u een aantal tips waar u op moet letten bij het overstappen met uw zorgverzekering. Zoals ik eerder al aangaf moet u geen appels met peren gaan vergelijke. Maak eerst een lijstje welke zorg voor u belangrijk is. Wacht tot alle tarieven en polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappijen bekend zijn. U kunt pas een duidelijk vergelijk maken zodra de nieuw voorwaarden bekend zijn. Controleer goed of de zorgverzekeraar die er het beste voor u uitkomt ook afspraken heeft met ziekenhuizen bij u in de buurt. Let goed op cadeautjes, cashbacks of andere extra’s die uw verzekering goedkoper kunnen maken.

Basis verzekeringen en aanvullende pakketten

Bekijk goed in de aanvullende pakketten wat er precies extra is verzekerd en wat u hiervoor vergoed krijgt. Verwacht u volgend jaar fysio nodig te hebben? Vergelijk bij de verzekeraars hoeveel behandelingen in het basispakket zitten en wat een aanvullend verzekering eventueel kost. Door bij meerdere verzekeraars de vergelijking te maken kunt u de goedkoopste en beste optie voor u kiezen. Er zijn natuurlijk heel veel verzekeraars van budget tot exclusief het schiet alle kanten op. Vindt u het fijn om rekeningen per post te krijgen of een verzekeraar telefonisch te kunnen contacten? Kies dan een verzekeraar die deze opties blijft aanbieden. Bel een keer om te controleren hoe snel u aan de beurt bent.

Het opzeggen van huidige verzekering

Wanneer u besluit uw verzekering om te zetten naar een andere verzekeraar zou uw nieuwe verzekeringsmaatschappij uw huidige verzekering opzeggen. U heeft u werk al gedaan door een goede vergelijking te maken. Er gaat best wat tijd zitten in het vergelijken van een verzekering maar vaak loont dit zich wel doordat u minder premie gaat betalen over een heel jaar. Een vergelijking kunt u het beste online maken. Er bestaan vele websites die handige vergelijkingstools aanbieden. Plan wat tijd in en zoek goed uit wat voor u en uw portemonnee belangrijk is.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: