Now Reading
Overstappen van zorgverzekering, het kan weer!

Overstappen van zorgverzekering, het kan weer!

Bij het kiezen van een zorgverzekering moet u op veel dingen letten. Hoeveel eigen risico wilt u, neemt of wel of niet een restitutiepolis en welke aanvullende verzekeringen heeft u nodig?

Eigen risico
U heeft een verplicht eigen risico van 360 euro per jaar. Daarnaast kunt u er voor kiezen om een vrijwillig eigen risico te betalen van 100, 200, 300, 400 of 500. Verwacht u dit jaar weinig zorgkosten te gaan maken? Dan kunt u kiezen voor een hoger eigen risico, u betaalt dan namelijk minder aan premie.

Naturapolis, restitutiepolis of combinatiepolis?
Bij een naturapolis kunt u alleen behandeld worden door zorgaanbieders die een contract hebben afgesloten met uw verzekeraar. Bij een restitutiepolis mag u zelf kiezen bij welke zorgaanbieder u behandeld wilt worden. Tenslotte houdt een combinatiepolis in dat u zelf uw zorgaanbieder mag kiezen, maar soms eerst zelf de rekening moet voorschieten. Maakt het u niet uit door welke zorgaanbieder u behandeld wordt? Dan kunt u het beste kiezen voor een naturapolis.

Aanvullend verzekeren
Naast uw basisverzekering, kunt u ook een aanvullend pakket nemen. U kunt onder andere een aanvulling nemen voor tandartskosten, fysiotherapie behandelingen, een bril, buitenlandse zorg of alternatieve geneeswijzen. Denkt u gebruik te gaan maken van bovenstaande zorg? Dan is het verstandig om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten.

Lees ook
koud douchen

Zorgverzekering vergelijken
De prijs van een aanvullende verzekering en de vergoedingen kunnen per verzekeraar erg verschillen. Lees de polisvoorwaarden van uw verzekering dus goed door, zodat u precies weet waar u aan toe bent. Topzorgverzekeringvergelijken heeft al voor u uitgezocht wat er vergoed wordt door welke verzekeraar. U kunt u uw wensen invullen en vervolgens de verzekeringen die aan uw wensen voldoen met elkaar vergelijken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top