Now Reading
Oud en Nieuw in Sydney

Oud en Nieuw in Sydney

Terwijl er in koor werd afgeteld keek ik om me heen. Daar zat ik dan, in een korte broek en T-shirt op een warme zomeravond in Sydney. Deze avond was anders dan andere, overal in de stad lopen mensen, haastig zoekend naar een plekje om te aanschouwen wat er vanavond gaat gebeuren. De kade staat vol met mensen en alle ogen zijn gericht op de Harbour Bridge. Tijdens het aftellen dacht ik nog eens terug aan de waanzinnige reis van afgelopen week.

Het begon in Melbourne, de culturele hoofdstad van Australië. Deze dynamische en multiculturele stad was het ideale startpunt van mijn autoreis. Nadat ik de stad ontdekt had was het tijd om mijn auto op te halen. Een ruwe 4WD was het perfecte vervoersmiddel om het ruige terrein van Australië te verkennen.

Eerste stop; Phillip Island. Erg bekend om zijn koala populatie en zeehonden, maar dat was niet de reden waarom ik er heen ging. Ik kwam net voor zonsondergang aan, het ideale moment om de auto te parkeren en een plekje te bemachtigen op de zitplaatsen. Terwijl ik wat rommel in mijn tas, op zoek naar mijn verrekijker, hoor ik de eerste mensen enthousiast reageren. Ik keek naar het strand en toen zag ik het; een klein clubje pinguïns al waggelend richting de duinen. Even stoppen ze om hun baby’s eten te geven en daarna waggelen ze weer vrolijk verder. De pinguïn parade is begonnen.

De volgende dag arriveerde ik in Tilba Tilba. Wat meteen opviel, was de rust en serene omgeving. Heel wat anders dan het Lakes Entrance. Hier kan ik wel een poosje blijven, dacht ik bij mezelf. Terwijl ik door de heuvels klauterde, ving ik iets op van de Foxglove Spires Gardens en besloot ik om een kijkje te nemen. Hier ontdekte ik een bijna magische passage. De bomen van Tilba Tilba horen bij het nationale erfgoed en ik besefte direct waarom. De poort gaf me een indrukwekkend gevoel, als je eronder doorloopt besef je pas hoeveel tijd en moeite hier in is gestoken. De tuin zelf gaf me een gevoel van rust en kalmte. In een middag heb ik zoveel verschillende kleuren en bloemen gezien.

Onderweg naar Jervis Bay stopte ik onderweg nog bij een paar boerderijen en cafés. Ik voelde me al een echte ‘Aussie.’ Ik reed rustig richting mijn een na laatste bestemming. De Jewel of the South Coast wachtte met smart tot ik arriveerde. Het kristalheldere water en de witte stranden kwamen me tegemoet. Ik stopte in Vincentia, vlak naast Jervis Bay. Het leek wel alsof ik werd opgewacht! Ik stapte de auto uit en in de baai sprongen een aantal dolfijnen omhoog. Ik dacht bij mezelf: hier kan ik me wel een paar dagen vermaken!

Op naar de eindbestemming, Sydney. De stad van het Opera House, Darling Harbour, The Rocks, Paddington en de Botanische tuinen. De laatste rit in de auto duurde iets meer dan 3 uur. Ik bedacht nog snel of ik landinwaarts wilde rijden of langs de kustlijn. Ter hoogte van Nowra besloot ik de afslag rechts te nemen en ik belandde op een prachtige kustroute. Niets had mij kunnen voorbereiden op het spectaculaire ‘Royal National Park.’ De imponerende kliffen waren een prachtige afsluiting van mijn rondreis door Australië.

Sydney Harbour Bridge skyline Opera House dawn

Ten.. nine.. eight.. Mijn aandacht gaat terug naar het aftellen. Ik kijk op en zie tientallen bootjes in het water dobberen, verlicht door de schijnwerpers op de Harbour Bridge. Het aftellen gaat verder; five.. four..De mensen om me heen beginnen nog luider mee te roepen. three.. two.. one.. Een enorme knal geeft het startsein van de spectaculaire vuurwerkshow.

Het nieuwe jaar was begonnen en dat vierde ik in Sydney.

Wilt u ook een fantastische reis maken door Australië, met als klap op de vuurpijl het nieuwe jaar inluiden in Sydney? Kijk dan snel hier.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top