Now Reading
Originele soep: radijssoep

Originele soep: radijssoep

Radijsjes zijn lekker om rauw te eten, als een gezond tussendoortje. Maar met radijsjes zijn zoveel meer dingen mogelijk dan dat je in eerste instantie denkt. Bijvoorbeeld een radijssoep.

Benodigdheden
2 bosjes radijs
2 fijngesneden sjalotjes
4 grof geraspte aardappels
2 eetlepels Blue Band Vloeibaar
1 liter kippen- of groentebouillon
1 eetlepel citroensap
2 dl crème fraiche
1 eierdooier
zout en peper
Snufje nootmuskaat

Bereidingswijze
Snijd tien radijsjes in smalle reepjes en blancheer ze vervolgens even in zout water. De rest van de radijsjes (inclusief het blad) snijd je fijn. Fruit de sjalotjes een minuutje in de pan en voeg vervolgens de geraspte aardappelen toe. Laat dit een paar minuutjes fruiten en voeg de gesneden radijs toe. Laat het geheel een paar minuten sudderen.

Voeg de warme bouillon toe en laat dit een half uurtje op een zacht vuurtje staan. Breng het geheel op smaak met zout, peper en 1 eetlepel citroensap.

Meng de eierdoor door de crème fraiche. Als de soep een half uur op het vuur heeft gestaan, kun je dan pan van het vuur halen en het mengsel van de eierdooier en de crème fraiche er voorzichtig doorheen roeren. Zet de soep daarna nog heel even op het vuur om het geheel warm te laten worden. Als de soep warm is kun je de reepjes radijs en de nootmuskaat er overheen strooien en dan is de heerlijke radijssoep klaar om opgediend te worden.

Lees ook
Eten uit verveling?

 

Bent u niet zo’n keukenprins(es) en gaat u liever uit eten? Kijk tussen deze leuke aanbiedingen van verschillende restaurants.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top