Opmaken

Opmaken

Met het hebben van een moestuin komt, zoals ik al eerder schreef, ook een flink stuk verwerking van de oogst bij kijken. Dat is een proces op zich, maar zo leuk en lekker.

En dat lekkere zit hem vooral in dit moment. Daarmee wil ik alle jammetjes die de hele tijd ook in taarten worden verwerkt niet te kort doen, maar hoe fijn is deze periode.

Het is koud, het heeft gevroren en het zonnetje schijnt hier flink! En wat eet je vandaag: onder andere aardbeien. Uit de diepvries natuurlijk en daarmee verandert zeker de smaak en de structuur, maar tof blijft het.

Een heerlijke mousse, een verse smoothies of in een bakje met kwark of yoghurt. Het opmaken van de voorraad is in de winter geen vervelend klusje. Er moet tenslotte ruimte gemaakt worden voor de toekomstige oogst.

Suikermais, allerlei vruchten, groente in zuur en sappen in de winter blijf ik een cadeautje vinden.

Het zorgt er ook voor dat je zintuigen klaargestoomd worden voor de lente, maar het mag van mij nog even winter blijven!

——-
Vindt u dit bericht leuk? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte van mijn ervaringen in de keuken en de (moes)tuin

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: