Now Reading
Op rondreis door Thailand? Lees deze tips en maak een goede start!

Op rondreis door Thailand? Lees deze tips en maak een goede start!

Een trip naar Thailand vergt een flinke voorbereiding. Inentingen halen, het inlezen over bestemmingen, je voorbereiden op de hete pepers is een hele klus. Wij maken het voorbereiden op je rondreis Thailand daarom iets gemakkelijker, met enkele tips & tricks die onze reisspecialisten door de jaren heen hebben vergaard.


Afdingen, op zijn Hollands!

Heerlijk, als echte Hollanders afdingen. Als je op straat een hapje wilt eten of een souvenir wilt kopen ga dan in Thailand nooit akkoord met de eerste prijs die wordt genoemd. Grote kans namelijk dat de verkoper hoog begint met zijn bod en dat je best kunt afdingen. In grote warenhuizen of restaurants zal dit tevens meevallen, maar is het altijd het proberen waard!

Tip: Let goed op bij taxichauffeurs, spreek een vaste prijs af voordat je vertrekt!

Pittig eten als een echte Thai

De culinaire keuken van Thailand staat bekend om zijn pittige eten. Schrik daarom ook niet dat als je een simpel gerecht besteld en hier een overvloed aan pepers in zit. Even wennen natuurlijk, maar als je de uitdaging niet aandurft zeg dan: ‘Mai Sai Prik!’ (helemaal geen pepers!) Verwacht wel enkele scheve blikken, aangezien een groot deel van de Thaise keuken bereid wordt met allerlei soort pepers.

Kraanwater is drinkwater!

Dit is een niet te missen tip; drink geen water uit de kraan tijdens je rondreis in Thailand. Het water is hier niet gefilterd en kan dus een naar effect hebben op je lichaam! Je kunt vrijwel overal flesjes water kopen, maar vul deze daarna absoluut niet met kraanwater. Drankjes en smoothies met blokjes ijs die je bij de lokale kramen kunt kopen kun je beter vermijden. Koop flesjes water (ook voor het tanden poetsen) met een verzegelde dop, zeker weten hygiënisch!

Op maat gemaakte kleren

Spot goedkoop en van super kwaliteit! Een pak of jurk op maat maken is bijna een must als je een reis maakt door Thailand. Een jurk kun je al vinden vanaf 20,- en een pak al vanaf 150, -. Probeer ook iets anders dan een jurk of een pak , linnen broeken en bloesjes zijn ook tijdens de reis door Thailand ontzettend handig!

De taal van Thailand

Vrijwel overal in Thailand wordt goed Engels gesproken. Jezelf verstaanbaar maken is in principe geen probleem. Houdt er wel rekening dat de Thaise bevolking het bijzonder leuk vindt als je op zijn minst een woordje Thai probeert te spreken. Om het je makkelijk te maken staan hieronder enkele basis woorden en zinnen die je kunt gebruiken.

Nederlands Thais

Hallo Sawatdee

Dankjewel Khwab Khun

Doei! Lar Korn!

Hij Krap

Zij Kha

gastvriendelijk, Thailand, Azië,

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top