Now Reading
Waar moet u aan denken als u met een rolstoel op pad gaat?

Waar moet u aan denken als u met een rolstoel op pad gaat?

Op pad met een Rolstoel

Er zijn in Nederland natuurlijk tal van uitstapjes te bedenken. Lekker naar het Limburgse Heuvelland of gaat u liever een dagje of weekendje naar het strand? Beide opties hebben voor- en nadelen en naast deze twee opties zijn er nog 1001 mogelijkheden. Ook wanneer u in een rolstoel zit dan heeft Nederland nog steeds heel veel mogelijkheden, maar dan is het wel goed om u van te voren wat verder in te lezen in de locatie waar u naar toegaat. 

Wij hebben een aantal punten voor u op een rijtje gezet waar u aan moet denken wanneer u een uitstapje maakt in een rolstoel of natuurlijk met iemand die een rolstoelgebruiker is.

Een mooie tocht in het bos

Bent u een echte natuurliefhebber? Dan is het heerlijk om een tochtje te maken door het bos of één van de bekende natuurgebieden in Nederland. Dit lijkt misschien lastig met een rolstoel, maar Natuurmonumenten heeft al een groot aantal routes uitgezet die rolstoeltoegankelijk zijn. Daarnaast blijven ze het aantal plekken steeds verder uitbreiden. Ze werken er hard aan om uiteindelijk 40 natuurgebieden en 10 speelnatuurplekken toegankelijk te maken. Op dit moment kunt u al een ommetje maken door het Berhgerbos in Gelderland of over de Sprengenberg op de Sallandse Heuvelrug.

Speciale rolstoel voor op het strand

Kiest u bij mooi weer liever voor een uitje naar het strand? Dan is het goed om te weten dat veel stranden ook beschikken over rolstoelen waarmee u het strand op kunt. Vaak kunt u deze lenen of huren. De rolstoelen zijn uitgerust met grotere rubberen banden waardoor de rolstoel makkelijker door het zand te duwen is. Daarnaast is de rolstoel ook geschikt om de branding mee in te gaan. Zo beleeft u een dagje strand nog intenser. Geniet van zon, zee en strand! Stranden die heel geschikt zijn voor rolstoelgebruikers zijn onder andere: Scheveningen, Domburg en Kamperland.

Lees ook
3 Tips voor een dagje Giethoorn!

Rolstoel geen meubelstuk

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen zijn er in een rolstoel nog heel veel dingen mogelijk. Zit u zelf in een rolstoel of kent u mensen in een rolstoel zie hun rolstoel dan niet als een meubelstuk, maar gewoon als verlengde van hun lichaam. Het hoeft je niet te belemmeren in uw dagelijkse dingen en zeker niet bij het maken van een uitstapje.

Geniet van het leven en geniet van een dagje uit!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top