Onvergetelijke rondreis Costa Rica

Onvergetelijke rondreis Costa Rica

Uw rondreis in Costa Rica staat in het teken van natuur. Geen land ter wereld heeft zoveel actief beschermde grond per regio. Absolute hoogtepunten van een rondreis door Costa Rica zijn het Torteguero National Park waar verschillende soorten zeeschildpadden beschermd leven en u kunt er mooie jungletochten maken. De Arenal is één van de weinig actieve vulkanen ter wereld. Aan de voet van de vulkanen liggen diverse thermale baden en warmwaterbronnen. Stranden zijn er ook in Costa Rica, zoals Playa Tamarindo, aan de Stille Oceaan; een schitterend strand met een gezellig dorpje. Door een rondreis in Costa Rica raakt u uw stress en de druk van de moderne wereld even kwijt.

Beste reistijd
De beste tijd om een rondreis door Costa Rica te maken is in de maanden januari tot en met maart. In de maanden juni tot en met november is het regenseizoen in Costa Rica. Alhoewel het dan wel veel groener is, moet u er wel rekening mee houden dat u dagelijks minstens één onweersbui heeft.

Aanraders van de reisspecialist

 • Kies een mooi nationaal park voor het spotten van dieren
 • Bezoek minimaal één vulkaan
 • Bezoek het nevelwoud
 • Kies een mooie strandlocatie

Tips van de reisspecialist voor een geslaagde rondreis

 • Neem de tijd om Costa Rica te bezoeken. Niet alleen voor de nationale parken, maar ook gewoon voor een dag voor rust waarbij u heerlijk kunt van genieten van de omgeving om u heen. In totaal ben ik (slechts) 10 dagen geweest en dát smaakt naar meer.
 • Een hele leuke activiteit is canyoning, hier tokkelt u tussen de bomen van de jungle. U slingert tot wel één kilometer tussen de bomen, een leuke activiteit om uw hoogtevrees mee te overwinnen. Dit moet u echt gedaan hebben als u in Costa Rica bent geweest.
 • Breng een bezoek aan de Baldi hotsprings, bij de Arenal vulkaan. Vanuit de heerlijke warmwaterbronnen heeft u rond zonsondergang een mooi uitzicht op de vulkaan en bij helder weer kunt u de lava zien stromen. Nog beter, u kunt er ook nog eens heerlijk eten!
 • Houdt u meer van actie, maak dan een wandeling over de oude lava stromen in het Arenal National Park. Hoe dichterbij u klimt richting de vulkaan hoe beter u de activiteiten van de vulkaan kunt waarnemen. De klim wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving het meer van Arenal. Het is alleen wel op eigen risico want u weet nooit wanneer de vulkaan echt actief wordt.
 • Als u een van de geweldige nationale parken van Costa Rica bezoekt, ga dan op pad met een gids. Zelf heb ik zonder gids gewandeld over de hanging bridges in Selva Verde National Park. Daarna heb ik een wandeling gemaakt door het Monteverde Cloudforest National Park met een gids en dan ziet u veel meer en de gids vertelt veel over de flora en fauna. Dankzij de gids de Quetzal (De Quetzal is een van de meest bewonderde vogels van Costa Rica) gezien.
 • Bezoek de nationale parken vroeg zodat het nog rustig is en u daarom een grootste kans hebt bijzondere dieren te zien.
 • Op zoek naar meer uitdaging? Over onverharde wegen rijden en na het doorkruizen van rivieren komt u aan in Carate om het Corcovado National Park te bezoeken en te verblijven in La Leona Ecolodge. Dit is een gevoel van grenzen verleggen en het avontuur aangaan!
 • Manuel Antonio National Park is een toeristische trekpleister. Ga zo vroeg mogelijk om de drie soorten apen die hier leven te zien.
 • De beste plek om walvissen te zien is het zuidwesten van Costa Rica. Voor de kust van het schiereiland Osa en van Costa Ballena zijn er per jaar twee perioden waarin bultrugwalvissen te spotten zijn. In december komen de walvissen uit het Noordpoolgebied naar deze streek om te paren. Dan kunt u soms de mannetjes hoog boven het water uit zien springen!

Bent u klaar voor een op maat gemaakte rondreis? Kijk u hier voor meer informatie over uw Rondreis Costa Rica!

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: