Now Reading
Ontdek het bijzondere Oman tijdens een unieke Fly-Drive

Ontdek het bijzondere Oman tijdens een unieke Fly-Drive

U reist met een gewone personenauto door Oman en komt langs de meest interessante bezienswaardigheden. De route die wij uitstippelden is prima te begaan. Verharde 2-baans wegen en uitstekende snelwegen. U reist tegen de wijzers van de klok in. Van Muscat naar Nizwa en daarna naar de Wahiba Sands voor een overnachting in een tentenkamp, inclusief transfer naar het kamp. Dan via Sur weer terug naar de hoofdstad.

Hoogtepunten

  • Grand Mosque in Muscat
  • Hajargebergte
  • Nizwa
  • Wahiba Sands
  • Wadi Bani Khalid
  • Sur
  • Bimah sinkhole

Programma

Dag 1: Amsterdam-Muscat
Na de vlucht met KLM heeft u een transfer van het vliegveld naar hotel Ruwi in Muscat.

Dag 2: Muscat en omgeving (ca. 50 km)
In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd in het hotel. Daarna ruim tijd voor de hoogtepunten van Muscat: bezoek in de ochtend de Grote Moskee met plaats voor 20.000 gelovigen, het paleis van sultan Ibn Qaboos en de Muttrah souk, waar u een uitgebreide keuze vindt van allerlei Omani waren en souvenirs. Overnachting weer in hotel Ruwi.

Dag 3: Muscat-Izki-Bahla/Jabrin-Al Hamra-Nizwa (ca. 325 km)
Na het ontbijt gaat u op weg richting het zuidwesten. U ziet forten, het Hajargebergte, dadelpalm oases en uiteindelijk Nizwa. Het is een van de mooiste steden van Oman en vertegenwoordigt het historische Oman met prachtige gebouwen en bezienswaardigheden, waaronder het Nizwa fort en kasteel en de souk waar de plaatselijke marktkooplieden in lange witte galabiyahs trots hun kleurige waar aanbieden. Op vrijdagen heeft Nizwa ook een levendige veemarkt. Overnachting in hotel Falaj Daris.

Dag 4: Nizwa-Izki-Ibra-Wahiba Sands (ca. 300 km)
Vandaag een rit naar het uitgestrekte landschap van rode en witte zandduinen die soms meer dan 200 meter hoog zijn. U wordt met een transfer naar het 1000 Nights tentenkamp gebracht. In de avond kennismaking met het leven in de woestijn. U overnacht in een tent en geniet van de stilte om u heen en de talloze sterren aan de hemel. Overnachting in het tentenkamp 1000 Nights Camp.

Dag 5: Wahiba Sands-Wadi Bani Khalid-Sur (ca. 225 km)
U wordt teruggebracht naar uw huurauto en rijdt dan richting de kust naar schitterende oase Wadi Bani Khalid. Langs de Golf van Oman naar Sur. Deze vissersplaats heeft een pittoreske haven waar de oorspronkelijke Dhow schepen nog op traditionele wijze met de hand worden vervaardigd. Niet ver van Sur ligt het schildpaddenstrand waar u ’s avonds in stilte de zeeschildpadden kunt zien. Een prachtig natuurspektakel. Overnachting in hotel Sur Plaza.

Dag 6: Sur-Wadi Tiwi-Fins-Bimah sinkhole-Muscat (ca. 280 km)
De weg naar Muscat is een aaneenschakeling van indrukwekkende wadi’s. Een daarvan is Wadi Tiwi, bekend als het dal van de negen dorpjes. Onderweg nog een stop bij het schitterende Bimah sinkhole: een kalksteen krater met blauwgroen zeewater. Het is een perfecte plek om even wat uit te rusten of u kiest voor Quriyat, een charmant vissersdorpje. Overnachting in hotel Ruwi.

Dag 7: Muscat-Amsterdam
U heeft nog een rustige dag in en bij uw hotel voordat u in de avond uw huurauto op het vliegveld inlevert en terug vliegt naar Amsterdam.

Dag 8: Aankomst in Amsterdam

Meer informatie over deze bijzondere 8-daagse rondreis door Oman

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top