Ongemakken door mondkapjes, zo komt u er vanaf

Ongemakken door mondkapjes, zo komt u er vanaf

Iedereen zal inmiddels genoeg mondkapjes hebben. Van de simpele blauwe wegwerp mondkapjes tot huisgemaakte mondkapjes met een speciaal filter. Als we de supermarkt in lopen of als we dit tijdens het werk moeten dragen kan dit voor een hoop ongemak verzorgen. Zo zullen veel mensen last hebben van oorpijn, krijgen het benauwd of hebben een beslagen bril.

Oorpijn door elastieken

Als we langere tijd een mondkapje dragen zal het veel druk geven op uw oren. Het zal wat irriteren en u zult vaak met uw handen de elastiekjes wat proberen uit te rekken. Er zijn echter slimme tips waardoor u het mondkapje gemakkelijker kunt dragen. Zo kunt u met een paperclip de twee bandjes achter uw hoofd aan elkaar maken zo zitten ze niet meer achter uw oren. Voor de gene met langere haren werkt het ook om haarspelden achter uw oren te doen zodat u daar aan de elastieken kunt maken. Het is dan wel verstandig om de haren vast te maken in een staart of knot zodat dit beter blijft zitten.

Beslagen bril

Voor de brildragers onder ons is een mondkapje er vervelend. Bij een keer zuchten kunt u gelijk niets meer zien wat het allemaal een stuk lastiger maakt. Hoe kunt u dan wel een mondkapje dragen zonder dat uw zicht belemmerd wordt? Draag een mondkapje dat u goed past zodat er weinig kieren en gaten aan de zijkanten zit. Een mondkapje met een ijzer beugel bij de neus werkt ook goed zodat u deze goed aan kunt laten sluiten. Door het mondkapje onder de bril te doen zal het ook minder snel beslagen worden, doet u dit niet dan zult u direct op het glas ademen.

Benauwdheid door mondkapje

De benauwdheid dat komt door een mondkapje is wat lastiger om aan te pakken. We moeten nou eenmaal overal een mondkapje dragen ook als u wat sneller benauwd wordt. Het is goed om voor u de winkel in gaat of het mondkapje opzet even goed in te ademen, doe dit ook wanneer het mondkapje weer af gaat. Zo kan uw lichaam voldoende zuurstof opnemen. Het kan ook helpen om verschillend mondkapjes uit te proberen, de een zijn dikker als de andere en door de een zou u ook makkelijker kunnen ademen.

Met deze tips kunt u makkelijker boodschappen doen zonder zich ongemakkelijk te voelen.