Nog tips nodig voor een lekker Paasontbijt met de kids?

Nog tips nodig voor een lekker Paasontbijt met de kids?

Wilt u tijdens Pasen samen heerlijk ontbijten, maar weet u nog niet hoe u een verrassend ontbijt op tafel zet? Laat uw kinderen dan mee helpen of verras de kids met iets dat ze juist heel lekker vinden. Ik geeft u tips om het paasontbijt extra bijzonder te maken dit jaar.

Ouderwets eieren schilderen en verstoppen

Vindt u het normaal ook zo ouderwets om eieren te schilderen en te verstoppen? Uw kinderen en uzelf zullen hier dit haar toch meer van genieten dan dat u denkt. U bent samen bezig en u schildert de mooiste eitjes. Daarna kunt u de eieren in eigen tuin verstoppen en kunt u de kinderen vermaken tijdens het zoeken. Een klassieke activiteit waaraan het gehele gezin lol gaat beleven.

Verse jus d’orange

Tijdens het paasontbijt kan een lekker glas jus d’orange niet ontbreken. Wellicht haalt u normaal een fles uit de winkel maar het is nog veel lekkerder als u dit zelf maakt. Haal wat sinaasappels in huis en pers ze uit tot dit heerlijke drankje. De kinderen kunnen hier ook heel goed bij helpen en ze doen flink hun best bij het uitknijpen van het laatst beetje.

Wentelteefjes

U hoeft niet de hele tafel vol te hebben staan maar sommige dingen zijn wel lekker om erbij te hebben staan. Wentelteefjes zijn er daar één van. Helaas kunt u dit niet kant en klaar in de winkel kopen. Het is daarom extra bijzonder als het deze Pasen op tafel staat. Normaal zult de wentelteefjes misschien niet snel maken, maar met deze feestdag kunt u dan juist even uitpakken.

Geef het eten vorm

Maak er een echt paasthema van door het eten te presenteren in de vorm van een paashaas, kuiken of schaapje. Zo kunt u een pannenkoek, ei of een schaaltje yoghurt omtoveren tot iets bijzonders. Deze tip is ook heel handig voor de moeilijke eters, zo maak je het eten namelijk een stuk leuker en zullen de kinderen hetgeen dat ze normaal laten staan nu toch eten.

Samen zijn

Het belangrijkste is het samen zijn met het gezin. U kunt wel uit pakken met een super luxe ontbijt, maar het gezelschap dat bij u aan tafel zit is het belangrijkste. Geniet samen van de Pasen, met het voorbereiden van het ontbijt en het schilderen en verstoppen van de paaseieren. U kunt zo terug kijken op een geslaagd ontbijt een Pasen.