Nog meer bevestiging

Nog meer bevestiging

Als vervolg op het artikel ‘bevestiging in de liefde’, komt er nu ‘nog meer bevestiging’.  Altijd maar bevestiging willen kan namelijk ook duiden op een groot gevaar.

Bevestiging
Heel internet staat er mee vol. Verhalen over vrouwen die liefde of seks zoeken/zochten om zo maar bevestiging te krijgen. Maar, waar willen ze nu eigenlijk bevestiging voor? Bevestiging dat u het waard bent, bevestiging dat u zo ontzettend leuk lief en grappig bent. Het is bevestiging dat u het waard bent om op deze aarde rond te lopen. Wilt u constant bevestiging? Aandacht van alle mannen/vrouwen om u heen? Is uw partner niet genoeg voor u? Vindt u het eigenlijk niet goed als uw partner even aandacht geeft aan iets of iemand anders? Misschien bent u wel liefdesverslaafd. Wat eigenlijk niet helemaal een goed woord is, omdat er bij zo’n verslaving niet meer echt sprake is van liefde.

Averechts
Het liefhebben en houden van verandert in nodig hebben en niet meer zonder kunnen. U wilt de relatie zo graag vasthouden dat u het steeds beter vasthoudt. U bent steeds drukker met het constant ervoor zorgen dat uw relatie niet zal gaan klappen. U bent hier zo druk mee, dat u vergeet dat dit niet gezond is. Uw partner vast klampen zal er hoogstwaarschijnlijk in resulteren dat hij of zij zich te benauwd voelt in de relatie en het dan ook verbreekt. Iedereen heeft ademruimte en zijn of haar eigen tijd nodig.

Liefde
Liefde is niet zo makkelijk als het lijkt. Het kost tijd, moeite en vooral doorzettingsvermogen. U zult beide voor elkaar moeten willen vechten. Zijn dat even een boel werkwoorden in een zin. Als u daadwerkelijk bij elkaar wilt zijn, dan heeft u ook alles voor elkaar over. Probeer uw partner te begrijpen. Merkt u dat de persoon wat meer aandacht en bevestiging nodig heeft? Praat hier dan over! Een gezonde dosis bevestiging is hartstikke normaal. Af en toe een kusje, een spontane knuffel. Of alsjeblieft  een lief briefje in zijn of haar jaszak. Het klinkt bijna romantisch. Als jullie het leven met elkaar willen delen, zult u elkaar gelukkig moeten maken. Weten hoe u elkaar gelukkig maakt is hierbij erg belangrijk.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: