Now Reading
Nieuwe technologie centraal op volgeboekte 50PlusBeurs

Nieuwe technologie centraal op volgeboekte 50PlusBeurs

– Seniorenmarkt maakt inhaalslag met robotica, domotica en tablets –
De 21e editie van de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht van 17 tot en met 21 september heeft met ruim 600 exposanten haar 6 beurshallen volledig gevuld. Ondanks de aanhoudende crisis weten profit en non-profit bedrijven de seniorenmarkt als groeimarkt te vinden.
Opvallend in deze editie zijn de presentaties rond robotica, domotica en tablets.

Beursprimeur is de presentatie van een drietal robots die ouderen in huis helpen langer zelfstandig te blijven wonen. Onder de noemer ‘Robot voor jou’ presenteert Smart Homes slimme en leuke robots die er voor je zijn, leven in de brouwerij brengen, mensen activeren, een oogje in het zeil houden en eventuele mantelzorgers helpen. Dat dit geen toekomst muziek meer is maar werkelijkheid, wordt uitgebreid gedemonstreerd op de beurs.

In een levensechte, nagebouwde domotica modelwoning leren bezoekers welke technologieën nu al op de markt zijn om plezierig, veilig en slim te wonen. Verder zijn er meer dan 100 lezingen met onderwerpen als smart TV, e-overheid, cloud computing, fotografie met je tablet, smartphones en social media.
Op het Digitaal Terras leren bezoekers werken met de tabletcomputer. De speciale Senioren IPad met unieke content biedt ouderen de mogelijkheid om beter en langer regie te houden over hun eigen leven en gezondheid. Met het onderhouden van een sociaal netwerk, beweegtips via filmpjes, administratieve thuiszorg op afstand of veilig omgaan met medicijnen via de app-otheek.

De 50PlusBeurs biedt de ruim 100.000 bezoekers 600 stands in 6 hallen op 50.000 m2 en is het grootste senioren-evenement ter wereld. Juist in economisch moeilijke tijden begeven bedrijven en dienstverleners zich massaal op deze groeimarkt. Ouderen hebben nog steeds veel te besteden, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren.

Lees ook
Asielverzoeken

Nog immer aantrekkelijke groeisegmenten zijn de Automotive met hybride auto’s en elektrische fietsen, Vakantie (avontuurlijke en leerzame bestemmingen) en Vrije Tijd (computers, fotografie, mobiele telefoons en tablets, sociale media).

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top